iPhone XS Max 60 000 forintért?! (KLÓN) [videó]

Tesztek   |   2019.01.07 - 19:32   |   Írta: N Marcell   |   16172
07. jan iPhone XS Max 60 000 forintért?! (KLÓN) [videó]

A Kínából érkezett iPhone még rosszabb, mint amilyenre számítasz.

Jól látjátok: a 439 000 forintos kezdőárú iPhone XS Max telefont valamivel több, mint 60 000 forintért is megvehetjük, a szállítás pedig még gyorsabb is lesz, mint az Apple-é. Kecsegtető ajánlat, sőt, túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. Sajnos ha valami túl jónak hangzik, akkor valószínűleg az is: a Kínából rendelt és egy-két nap alatt kiszállított iPhone csak másolata az eredetinek. És rosszabb. Sokkal, sokkal rosszabb.

 

 

Persze, ez nekünk sem okozott nagy meglepetést, de azért valamivel jobbra számítottunk, mint amit kaptunk. A telefon távolról egészen hasonlít eredeti testvérére, de amit közelebb megy hozzá az ember, egyből lesül, hogy valami nincs rendben vele. Pedig a doboza szinte tökéletes replika: még az avatott szemet is könnyebben kicselezi, egy kevésbé tapasztalt iPhone-os pedig biztosan nem venné észre, hogy nem valódi dobozzal van dolga. Amint azonban kibontjuk a készüléket, egyből előjönnek a problémák: a rozsdamentes acél helyett műanyag, az üveg helyett… nos, még több műanyag fogad minket. Hátulról még nem is néz ki annyira rosszul a telefon, azonban ha megfordítjuk, vége a dalnak. A kamu iPhone duplanotch-án és hatalmas tokáján nem tudunk átsiklani. 

A szoftver is épp olyan rossz, mint amire számítottunk, csak egy kicsit rosszabb is. 60-70 000 forintért már bőven kapható remek telefon, így simán megvalósítható lett volna egy lecsupaszított Android használata a klónon is. Végtére is Android fut rajta, de csak egy iOS-hez hasonlóan szabott förmedvény, ami a legalapvetőbb feladatokat sem tudja elvégezni fagyás és ugrálás nélkül. Teljességgel használhatatlan.

Már meg sem említem a rettenetes kamerát vagy a nem létező beléptetési rendszert. Nézzétek meg a videót, és bizonyosodjatok meg róla: tényleg nem éri meg hamis iPhone-t venni, hiszen még villogásra sem alkalmas igazán. Sokkal inkább megéri ebből a pénzből venni egy rendesen működő Androidos telefont, vagy egy használt iPhone-t, szinte bármelyik jobb vásár a hamisító-biznisz ékkövénél, amit iPhone XS Max klónnak hívnak.

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése