Közelebb kerülhetnek egymáshoz az iPhone-osok és az androidosok

Tech Hírek   |   2019.01.07 - 13:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   3959
07. jan Közelebb kerülhetnek egymáshoz az iPhone-osok és az androidosok

Kellemetlen akadályt szüntethet meg az Apple a két platform között.

Úgy tűnik, hogy az Apple is nyit az új RCS üzenetküldési szabvány felé. Az SMS utódjaként emlegetett „Rich Communications Services” hasonlóképpen működik, mint az iMessage, de nem élvez kizárolagosságot egyetlen szolgáltatótól, eszköztől vagy operációs rendszertől függően sem. A Microsoft és a Google örömmel fogadja a kommunikációs standardot, és úgy fest, hogy végül az Apple is beáll a konkurensek mellé.

Ahogyan egy tavaly októberi rendezvényen kiderült, az Apple már tárgyal a GSMA-val arról, hogy hogyan építhetnék be az RCS-t az iOS-be. Ezzel javulna az iPhone-ok és a többi mobil operációs rendszert futtató eszközök közötti beépített kommunikáció, vagyis elérnénk, hogy az Üzeneteknél esetleg ne idegesítő zöld buborékként jelentkezzenek a nem almás mobilok. Így várhatóan elfelejthetnénk néhány olyan idegesítő jelenséget is, ami csak akkor jelentkezik, amikor androidossal üzengetünk.

Forrás: Reddit

Arról egyelőre senki sem tud semmit, hogy jutott-e valamire egymással az Apple és a GSMA, de érdemes figyelembe venni, hogy az Apple-t több frontról is noszogatják a szolgáltatók, hogy fogadják be az RCS-t.

Az almásoknak egyedül talán az lehet az ellenérvük, hogy az RCS nélkül könnyebben magukhoz lácolják azokat a felhasználókat, akik az iMessage miatt döntenek az iPhone-ok mellett. Márpedig a fórumokat böngészve gyakran találkozunk azzal, hogy sokan állításuk szerint csak azért nem cserélik le az Apple mobiljukat, mert túlságosan hiányozna az Androidból az iMessage.

Kérdés, hogy az Apple meglépi-e az RCS bevezetését, ezzel javítva a felhasználói élményt, vagy többet jelent számukra a saját üzenetküldő rendszerük kizárólagossága.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése