iGlass: az ország legjobbja vagy túlhype-olt? (NAGYTESZT)

Tesztek   |   2018.12.26 - 19:50   |   Írta: N Marcell   |   20964
26. dec iGlass: az ország legjobbja vagy túlhype-olt? (NAGYTESZT)

Leteszteltük, mit tud a híres-neves hazai kiegészítőgyártó. 

 

iPhone-osként szinte biztos, hogy már Te is belefutottál valahol az iGlass névbe. YouTube videókon, reklámokon, barátok telefonjain - a márka az elmúlt években viharos sebességgel terjedt, ami két dolognak köszönhető. Az első a termékeik strapabírósága, amivel lenyűgözték a célközönségüket: mind a fóliák, mind a tokok első rangú védelmet ígérnek a telefonokra. A második pedig az elképesztő marketing, amit e strapabíróság bizonygatása köré építettek fel. iGlass-t viselő iPhone-ok repültek már ki helikopterből, Ferrariból, a sima kalapáccsal csapkodós törésteszt pedig már teljesen standardnak számít a felhozatalban. Most azonban mélyére ásunk a dolgoknak, és leteszteljük, tényleg megérik-e az iGlass termékek. Igaz a legendásan nagy strapabíróság, vagy csak a marketing kebelezte be Magyarország iPhone-os felhasználótáborát? 

 

A termékek

Apple Watch fólia 

Ez talán a legkevésbé ismert terméke a cégnek. Apró, fekete dobozáról nem is hivalkodik igazán, mit tud, viszont nem is kell hozzá sok képzelőerő: az Apple Watch fólia az órák kijelzőjére szolgál plusz rétegként, hogy megvédje őket az esetleges karcoktól és törésektől. Ha hozzám hasonlóan gyakran csapkodod neki véletlenül a kezed és az órád különféle tárgyaknak, akkor komoly segítség lehet.

 

iGlass Cable 

Az iGlass Cable az iGlass család legújabb terméke, és az Apple egyik legzavaróbb hibájára nyújt megoldást. Mindenki találkozott fél év után már tokásodó, felfeslő Lightning-kábellel, ami csak azért gáz, mert darabját 6000 forintért vesztegetik - csak hogy fél év múlva ismét tönkremenjen. Nos, az iGlass Cable elméletileg játszi könnyedséggel orvosolja a problémát, mivel nem csomósodik, nem gond neki a hajlítás, valamint egyáltalán nem tud elszakadni.

 

 

iGlass Case 

Amióta az Apple áttért az üveg hátú telefonokra az iPhone 8-assal, komolyan megugrott a tokok szerepe az iPhone-osok életében. Eddig is szerették az emberek tokkal védeni szeretett készülékeik hátulját, azonban mióta azok konkrétan porrá tudnak zúzódni egy szerencsétlen mozdulat után, szinte kötelező lett egy strapabíró, kényelmes tok. Az iGlass Case pedig pont ezt ígéri: letisztult külsejével és ütésállóságával az iPhone-ok védelmére kerekedik a nagytestvérrel, az iGlas Pro-val együtt.

 

 

iGlass Pro

Az üvegfólia a cég négy üvegfóliája közül a legkomolyabb, és ez nagy szó! Nem hiába lett az iGlass a márka névadója, már indulástól kezdve fejlesztik a különböző konstrukciókat, az iGlass Pro pedig e munka ékköve. Extra ütés- és karcállóság, lekerekített szélek, és kijelzőcsere-garancia - magyarul, ha betörik a fólia alatt az iPhone kijelzője, a cég állja a kijelzőcsere költségeinek 100%-át. Igen komoly ajánlat, ami a termék ütésállóságába vetett nagy bizalomra utal; lássuk, hogyan teljesítenek a teszteken!

 

 

Tesztek 

A teszteléshez más szemszögből álltam hozzá, mint ahogy a többi iGlass-nyűvő tette. Nem arra voltam kíváncsi, meddig bírja a fólia kalapáccsal csapkodást - mivel még egy olyan emberről sem hallottam, akik önszántukból csapkodni kezdték volna a telefonjukat egy kalapáccsal. A felhasználók általában a mindennapos strapának teszik ki a telefonjaikat, nem az extrém törés- és hajítástesztek körülményeinek. Ágyról lepottyanás, kézből kiesés, kulccsal utazás: áltában ezek azok a megpróbáltatások, amiket át kell vészelnie az iGlass-nek és az iPhone-nak károsodás nélkül. Éppen ezért ezeket a helyzeteket teszteltem le, nem azt, hogyan teljesít a fólia, ha ráparkolok egy Teslával. Na jó, az sem segített, hogy nincsen Teslám.

 

Szituáció 1), avag az ágyról való leejtés

A személyes kedvencem, mivel ezzel találkozom a legtöbbször én is. Rettenetesen vigyázok a telefonomra, még sosem ejtettem le magasabbról, azonban már többször is előfordult, hogy ágyban vagy kanapén fekve egy szerencsétlen mozdulattal a padóig küldtem csóri iPhone-t. Egyszer pedig konkréten eldobnom is sikerült, most pedig éppen ezt fogjuk tesztelni, hiszen ha a telefon egy dobás túlél az iGlass védelme alatt, akkor egy lepottyanás nem okozhat gondot neki.

Körülmények: 

  • kb. Térdmagasság
  • parketta, mint felület
  • dobó mozdulat

Tapasztalatok: az iGlass és az iGlass Case probléma nélkül vették az akadályt, még a legcsekélyebb elszíneződés sem jelent meg a tokon, illetve a fólia is karcmentes maradt. Igaz, azért ez elvárható volt egy ilyen prémium telefonvédő-rendszertől, azonban kifejezetten örültem, hogy haja szála sem görbült a termékeknek. 

 

Szituáció 2), avagy az asztalról lesodrás

Ez már egy keményebb próba, hiszen a csempe már potenciális iPhone-gyilkos. Tegyük fel, hogy a vacsoraasztalnál egy mozdulattal útjára indítjuk a telefont, ami meg sem áll a padlóig, kb. egy métert utazva. Lássuk, ezt hogyan bírja az iGlass védelmében! 

Körülmények: 

  • kb. Csípőmagasság
  • csempe, mint felület
  • kevésbé lendületes, lökő mozdulat

 

 

Tapasztalatok: Ez a kör már jobban megviselte a fóliát, ami több helyen is belevegősödött, és egy helyen meg is karcolódott. Persze ez még mindig jó teljesítmény, hiszen a toknak és az iPhone-nak nem lett baja, attól függetlenül, hogy másodpercekkel vette le a csempét arccal. 

 

Szituáció 3), az utcai szerencsétlenség

A legdurvább megterhelés, mindenki rémálma: a nyomkodás közben megszökő iPhone. A másfél méterről betonra esés garantált halál egy fedetlen eszköznek, már csak az a kérdés, az iGlass kibírja-e.

Körülmények: 

  • kb. Derékmagasság
  • beton, mint felület
  • ejtő mozdulat 

Tapasztalatok: nem gondoltam volna, de az iGlass Pro és az iGlass Case egészen konkrétan sértetlen maradt! Maximum minimális elszíneződés volt tapasztalható a tok sarkán, ez szinte a minimum ahhoz képest, mi történt volna az iPhone-nal nélküle. Ez nagyon jól ment! Túlságosan is jól… 

 

 

Olyannyira, hogy vérszemet kaptam. Kitaláltam egy második szituációt, a zsebből kiejtést, majd belekezdtem a munkába: csak úgy csattogott szerencsétlen iPhone X a betonon. A fóliát pedig nem először, nem másodszor, de még csak nem is harmadszor,

ötödszörre tudtam csak betörni!

Ötödjére esett olyan szerencsétlenül, hogy a tok által biztosított 360 fokos védelem ne érvényesüljön, és az üvegfólia feláldozza magát a telefonom épségéért. Megjegyzem, a tok még mindig szinte hibátlan állapotban volt. Miutám lehámoztam a rommá tört fóliát, nagy megkönnyebbülésemre a telefon sértetlen maradt. 

 

 

Az Apple Watch fólia ugyanígy teljesített. Komoly csapkodásnak tettem ki, majd egy vasszék élével való találkozás után megadta magát - az óra pedig sértetlen maradt. Már két kijelzőcserétől mentettek meg egy nap alatt! 

 

 

Mégis, talán az iGlass Cable jött be a legjobban, hiszen tényleg megoldás az idegesítő Lightning-problémára. Jóval merevebb, mint a gyári modell, illetve fonott borítása meggátolja a feslést - de vajon hogy bírja a strapát? Nos, az iGlass Cable-t is tesztelni kezdtem, méghozzá a jó öreg gurulós szék segítségével. Párszor átgurultam rajta, ez azonban meg sem látszott a borításon, ami igencsak jó jel a strapabíróságot illetően. Hosszú távon sajnos nem tudtam tesztelni, hiszen csak nemrég jelent meg, a jelek azonban bíztatóak, és a jövőben is szeretnék még foglalkozni a kábellel: minden lehetőség adott, hogy egy tökéletes alternatívává váljon a gyári kábel helyett.

 

 

Verdikt

Összességében nagyon jó tapasztalataim voltak az iGlass termékeivel. Amit ígérnek, száz százalékig betartják, ez nem vitás - ennél komolyabb védelemmel nem ruházhatjuk fel drága telefonjainkat. A Watch fólia is hasonlóan szuperált, a kábel pedig kérdés nélkül váltja az Apple-től kapott Lightning kábelemet a midennapi használatban. Negatívumként mindössze a Case dizájnját és anyaghasználatát tudnám felhozni, ami először nem igazán volt kedvemre való (a tapintása miatt), de igazán ezt sem róhatom fel hibának, hiszen ezek a döntések szükségesek voltak a strapabíróságához - ezt a strapabíróságot pedig tökéletesen hozza. Bátran tudom ajánlani az iGlass termékeit, hiszen rengeteg fejfájástól kímélhetik meg az embert.

 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése