26. nov Ez a 2018-as iPad Pro - bemutató + kicsomagolás [videó]

Ez a 2018-as iPad Pro - bemutató + kicsomagolás [videó]

Tesztek   |   2018.11.26 - 22:58   |   Írta: N Marcell   |   1434

Itthon is bemutatkozik az Apple legújabb tabletje.

A nemrég megjelent iPad Pro komoly ütőkártya lett a tabletek egyre csökkenő piacán. Az Apple vadonatúj, átdizájnolt tabletje viszont nem csak egy remek táblagép: szerintem ez az eszköz billenti át az iPadek mérlegét a számítógépek oldalára. Lássuk is, miért. 

 

 

Az iPad legszembetűnőbb újdonsága az új dizájn, aminek több elemét is fel lehet ismerni az iPhone X-vonalról. (Többé-kevésbé) kerettelen, hatalmas kijelző, TrueDepth kamerarendszer, a Home gomb hiánya. Először is, a Liquid Retina kijelző tényleg hatalmas: olyannyira, hogy képesek voltak visszább venni a tabletek méreteiből, hiszen azok kisebb házban is elférnek. Maga a kijelző pedig gyönyörű, éles és fantasztikusan reszponzív a maga 120 Hz-es képfrissítési rátájával. A Home gomb helyett itt is a FaceID jelent meg, kissé feltuningolva, hiszen mostmár bármilyen orientációban képesek vagyunk feloldani a tabletet. A hátsó kamera is fejlődött, a 12 MP-es szenzorral már meglepően jó képeket lehet csinálni (bár nem világbajnok, de ezt egy tablettől nem is várjuk el). A hardveres változtatások sem elhanyagolhatóak: a vékonyabb, szögletes házba az A12X chip került, ami gyorsabb, mint a Földön lévő hordozható számítógépek 92%-a, ez pedig a használat közben is érződik. Minden folyékony, a tablet sosem röccen, sőt, az iPadre tervezett produktív programokkal együtt már igen potens jelentkező az iPad Pro a következő munkaállomásod címére.  Bár ezt még nem merem teljes bizonyossággal kijelenteni, a jövőbeli tesztelés során erre is fényt szeretnék deríteni. A tabletre egyébként akár 5K-s monitorok is köthetők, az USB-C port bevezetésének hála - az Apple végre tényleg kezdi az eszközeit az egységes csatlakozótípusok felé terelni. A megnagyobbodott hangszórók is igen ütősek lettek, simán filmezhet rajta az egész család, mindenki hallani fogja. 

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
11. dec

Neves játék tűnt el az App Store-ból

Alkalmazások - Játékok

Néhány éve még ezzel demózták az iPhone-ok képességeit, ma pedig már le sem tölthetjük az App Store-ról.

Bővebben

10. dec

Az Apple bemutatja 2018 legjobbjait

Apple Hírek

Ezek az alkalmazások, játékok, zenék, filmek, sorozatok, podcastok és egyéb szórakoztatási formák alakították a világot ebben az évben.

Bővebben