Siri nagyon csúnya dolgokat gondol Donald Trumpról

AlmaBlogger   |   2018.11.25 - 12:00   |   Írta: N Marcell   |   3887
25. nov Siri nagyon csúnya dolgokat gondol Donald Trumpról

Ha korábban rákérdeztek nála, egy nem túl szalonképes portréval jellemezte az Egyesült Államok elnökét.

A napokban volt az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, a hálaadás, mikor a családok összegyűlnek, és közösen költenek el egy hatalmas pulykavacsorát. A nagy beszélgetések közepette persze gyakran felmerül olyan kérdés, melyre senki sem tudja a választ, ilyenkor pedig az egyik legegyszerűbb megoldás segítségül hívni Sirit. Simán elképzelhető, hogy valaki a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump életének és munkásságának egy részletére volt kíváncsi, viszont amikor rákérdezett erre Sirinél… nem az elnök arcképét látta viszont, az biztos. 

A jelenséget a The Verge vette észre először, humorossága pedig az ember toleranciaszintjétől függ - a gyengébb lelkűek számára ízléstelen, de a sötétebb humorúak jót kacaghattak azon, hogy az elnök arcképe helyén egy fallosz díszeleg. Az eredeti képet természetesen nem mutathatjuk meg, de még a cenzúrázott változatról is lesül, mit is hoz fel Siri, amikor megkérdezik. Nos, ez nem Donald Trump. 

A felhasználók is visszajeleztek, ez nem csak egy egyszer előforduló eset volt: ha bárki megkérdezte - kicsoda Donald Trump? Esetleg - hány éves Donald Trump? A megszokott infó mellett ez a kép jelent meg. Természetesen nem az Apple választotta ezt a képet az amerikai elnök portréjaként. Valószínűleg Siri képkereső-algoritmusát használta ki valami vicces kedvű, és valahogy előre hozta a saját képét a listában, mely alapján Siri képet választ a kereséseihez. A Wikipédia gyakori forrás az asszisztens számára, az pedig publikusan szerkeszthető - tökéletes alapanyag egy kis jó öreg internetes trollkodásnak. Valaki kicserélte a képet az oldalon, Siri átvette. Persze ahogy egyre nagyobb publicitást kap az ügy, az Apple valószínűleg villámgyorsan kijavítja majd, hiszen nem sok szülő lenne boldog, ha gyerekeik méregdrága Apple-készüléke hancúrléceket mutogatna az elnök helyett. A cégnek is szigorú pornográfiaellenes szabályzata van, így a képnek mindenképpen mennie kell. 

Persze nem ez az első eset, hogy az Apple asszisztense komolyat bakizott. Egy alkalommal Bulgária nemzeti himnuszára Luis Fonsi és Daddy Yankee ‘Despacito’-ját dobta föl keresési találatként. Egy egész subredditet dedikáltak Siri bakijainak, a mostani azonban még a korábbaikhoz képest is durva volt. Egy biztos, ahogy a bevezetőben is írtam, aki a hálaadásnapi asztalnál kérdezett Trumpról, igencsak megszívta.

 

Vannak még érdekes megfejtések.

 

Update: közben a Wikipédia egyik hivatásos szerkesztője válaszolt a The Verge-nek, és alátámasztotta, hogy vandalizmus történt. Több civil szerkesztő is összedolgozott, mostanra mindegyiket eltiltották az oldal piszkálásától. Itt meg tudjátok nézni a szócikken lefolyt szerkesztésháborút, melyet végül az oldal munkatársai nyertek meg. Siri közben korrigált, mostmár nem mutatja meg a bájdorongot, ha Trumpról kérdezik.

Forrás: AppleRider / 9to5mac / The Verge 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése