iPad Pro 2018 hajlításteszt: erre az iPadre sem tanácsos ráülni [videó]

Tesztek   |   2018.11.16 - 19:36   |   Írta: N Marcell   |   3691
16. nov iPad Pro 2018 hajlításteszt: erre az iPadre sem tanácsos ráülni [videó]

Sajnos a rendkívül vékony kialakítás miatt a tablet nem túl bombabiztos.

A JerryRigEverything YouTube-csatorna akár kínzókamraként is funkcionálhat az igazi Apple-fanatikusok számára: barátunk videóiban a különböző kütyük strapabíróságát teszteli úgy, hogy mindenféle kegyetlen megpróbáltatásnak teszi ki őket. A karcolás, hajlítás, törés és égetés egytől-egyik fellelhető a repertoárjában, a mai nap pedig a legújabb Apple-tablet, a 2018-as iPad Pro a soros. 

Viszont mielőtt belecsapunk a lecsóba, vessünk egy pillantást a második generációs Apple Pencilre is. Egy határozott mozdulat, és a stylus megadó reccsenéssel válik ketté középen, ahol a leggyengébb pontja van. A rézhuzalos alkatrész a vezeték nélküli töltést teszi lehetővé, a hosszában elhelyezett erős mágnesek pedig az iPadhez való csatlakozást segítik. 

 

 

A karcolós tesztnél kiderült, hogy a tablet kijelzője meglepően vékony üvegből van, amit nagyon könnyű megkarcolni: már a gyenge kapirgálás is maradandó nyomot hagy a panelen, semmiképp sem érdemes egy kulccsal/más hegyes eszközzel egy zsebben tárolni. 

Az iPad háza acélból készült, ami egészen ellenálló; komoly gyötrésnek kell kitenni, hogy megkarcolódjon vagy megsérüljön. Érdekesség, hogy az oldalán van egy apró foltnyi műanyag - mivel a Pencil töltéséhez szükséges indukció nem tud az acélon keresztül végbemenni, így kénytelenek voltak egy kevés műanyaggal kitölteni a lyukat. Természetesen az iPad háta is ugyanabból a strapabíró acélból készült, így a karcolódástól szerencsére itt sem kell különösebben tartani. 

“Az Apple nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a lehető legjobb élmény legyen az iPad Prón rajzolni, azt azonban sosem tisztázták igazán, hogy melyik oldalán.” 

- mondta Zack Nelson (a csatorna tulaja), miközben Pókember arcképét gravírozta a 300 000-es tablet hátába egy sniccerrel. 

 

 

A tablet kamerája sajnos rosszul teljesít, amikor strapabírásra kerül a szó. Bár a zafírkristálynak sokkal jobban kellene bírnia a karcolódást, mint a sima üvegnek, az iPad “zafírkristály” kameralencséje közönséges üveg módjára reagál, mikor megkarcolják. Az Apple szívesen henceg azzal, hogy az iPhone-okba és iPadekbe kerülő zafírkristály lencséknek nincs párja kerek e világon, de nagyon úgy tűnik, hogy komolyan felfújják a kamerák strapabíróságát. Pedig a cégnek lenne pénze jobb minőségű alapanyagokat használni, ezt mondanom sem kell.

 

 

A “Liquid Retina” LCD-kijelző ugyanaz a technológia, mint ami az iPhone XR-be került, és nagyjából 10 másodpercet bír egy öngyújtó lángjának melegében. Ezután a pixelek automatikusan kikapcsolnak, majd kellő lehűlés után ismét vissza. 

És most elérkeztünk ahhoz, amire mindenki várt: lássuk, mennyire hajlik az iPad Pro. Bár a tabletet méretéből fakadóan senki sem fogja farzsebben hordani, egy kanapén felejtve bármikor ráülhet egy szélesebb ülepű egyén, és a hátizsákok hátsó zsebének megrázkódtatásait sem szabad elfelejtenünk.

“Az iPad Pro pedig szinte úgy hajlik, mint egy darab papír.”

Jó, ez talán túlzás, de tagadhatatlan, hogy a vékony kialakítás miatt nem tartja jól magát nyomás alatt. Az oldalán a leggyengébb pontoknak a mikrofon kivágása és a vezeték nélküli “töltőfolt” bizonyultak, ezek mentén hajlott a tablet háza. Legalább megbizonyosodhattunk róla: tényleg nem szabad a kanapén felejteni a méregdrága tabletet, főleg, ha figyelmetlenebb egyénekkel lakunk egy fedél alatt.

Ha kíváncsiak vagyok az iPad-kínzós videóra, itt megnézhetitek: 

Forrás: YouTube - JerryRigEverything

Képek: AppleRider9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése