A kardiológusok aggódnak az új Apple Watch miatt

Tech Hírek   |   2018.09.19 - 17:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   8518
19. szept A kardiológusok aggódnak az új Apple Watch miatt

Pontosabb információkra lenne szükség a tesztekről, hogy a kardiológusok nyugodtan ajánlják az almás okosórát.

Az Apple szeptemberi keynote-ján talán ezúttal nem is az iPhone-okban, hanem az Apple Watch-ban volt a legtöbb „puskapor”. A nagyobb kijelzővel, pontosabb érzékelőkkel, elesésfigyelővel és EKG-val érkező okosóra végre kezd azzá válni, mint amit a kezdetektől elvártunk volna az Apple-től. Azonban a legutóbb felsorolt funkcióval kapcsolatban kissé szkeptikusak a szakértők.

Több kardiológus is azt mondta, hogy egyelőre nem bíznak az almás okosóra pontosságában. A HealthNewsReview szakértője is megkérdőjelezte az Apple adatainak hitelességét. A legjobban azt nehezményezik, hogy a cég nem publikálta a kutatás pontos eredményeit, amely alapján az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) elfogadta az Apple Watch-ot, mint EKG eszközt. A HealthNewsReview szerint így csupán találgatásokra elég az, amit az Apple közölt. Ráadásul a kutatásban, amely alapján az FDA elfogadta az Apple Watch-ot, 588 fő szerepelt, akiknek a fele küzd szívritmuszavarral. Az oldal szerint az okosóra indulása után, amikor számtalanszor több embernél végez majd méréseket az EKG alkalmazás, sokkal rosszabb arányra számíthatunk, mint a kutatásban szereplő 98%-os.

Emellett az is kiderült, hogy az Apple majdnem lecsúszott az FDA ajánlásáról a keynote-tal. A Fast Company újságírója elvileg hallott egy beszélgetést a bemutató után, amelyben egy Apple alkalmazott arról beszélt, hogy majdnem nem sikerült úgy bemutatni az okosórát, mint eltervezték. Az általa leírtak alapján az FDA kevesebb mint egy nappal a keynote előtt adta áldását az EKG funkcióra. Ha ezzel csúsznak még egy napot, akkor az Apple a hivatalos megerősítés nélkül mutatta volna be a régóta várt funkciót, ami talán kisebbet szólt volna úgy.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése