Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Tech Hírek   |   2018.09.14 - 18:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   11699
14. szept Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Az Apple elfelejtett szólni, hogy az Egyesült Államokban sokkal jobban figyel a felhasználók egészségére a Watch, mint máshol.

A szerdai Keynote talán fénypontja volt, amikor bejelentették, hogy EKG mérésekre is képes lesz az Apple Watch Series 4. Persze ha figyelembe vesszük azt, hogy egy valódi felmérés legalább tízszer annyi időt vesz igénybe, mint az órás változat (30 másodperc vs 6 perc), akkor egyértelmű, hogy nem váltja meg az orvostant az új almás okosóra. Mégis, a funkció annyira közeli értéket mutat, hogy még az Amerikai Szívszövetség is a színpadon adta áldását az órás EKG-ra.

Tim Cook és csapata azonban vétett egy bakit, ugyanis valamilyen oknál fogva az Apple elterjedtségének ellenére elfelejtették közölni, hogy az EKG mérést levezénylő alkalmazás először csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és ott sem az indulás napjától. A techcég hazájában még idén elindul a funkció, de a többi piacon egyelőre az is kérdés, hogy elérhető lesz-e valaha az órás EKG. Ezek után az is csoda, ha nálunk azt képes észrevenni, hogy leestünk a háztetőről.

Emellett csak hab a tortán, hogy így a szabálytalan szívverésre való figyelmeztetés szintén kizárólag az Egyesült Államokban működik majd. Pedig ezt a funkciót nagyon fontos lett volna mindenhol aktiválnia a cupertinói cégnek az induláskor, hiszen rengeteg életet menthet a frissített Watch szívritmus figyelője.

Idővel nyilván egyre több országban fogadják majd el a Watch EKG funkcióját – és olyan esetek is biztosak lesznek, ahol az ezt szabályozó szervezetek megtiltják az alkalmazás aktiválását. Idén még szinte biztos, hogy csak az Egyesült Államokban folytathatnak méréseket az Apple Watch-csal, arról pedig fogalmunk sincs, hogy Magyarországon mikor kerül aktiválásra az okosórás EKG.

 

 

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése