14. szept Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Tech Hírek           2018.09.14 - 18:45           Írta: SzavaRicsi           8385

Az Apple elfelejtett szólni, hogy az Egyesült Államokban sokkal jobban figyel a felhasználók egészségére a Watch, mint máshol.

A szerdai Keynote talán fénypontja volt, amikor bejelentették, hogy EKG mérésekre is képes lesz az Apple Watch Series 4. Persze ha figyelembe vesszük azt, hogy egy valódi felmérés legalább tízszer annyi időt vesz igénybe, mint az órás változat (30 másodperc vs 6 perc), akkor egyértelmű, hogy nem váltja meg az orvostant az új almás okosóra. Mégis, a funkció annyira közeli értéket mutat, hogy még az Amerikai Szívszövetség is a színpadon adta áldását az órás EKG-ra.

Tim Cook és csapata azonban vétett egy bakit, ugyanis valamilyen oknál fogva az Apple elterjedtségének ellenére elfelejtették közölni, hogy az EKG mérést levezénylő alkalmazás először csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és ott sem az indulás napjától. A techcég hazájában még idén elindul a funkció, de a többi piacon egyelőre az is kérdés, hogy elérhető lesz-e valaha az órás EKG. Ezek után az is csoda, ha nálunk azt képes észrevenni, hogy leestünk a háztetőről.

Emellett csak hab a tortán, hogy így a szabálytalan szívverésre való figyelmeztetés szintén kizárólag az Egyesült Államokban működik majd. Pedig ezt a funkciót nagyon fontos lett volna mindenhol aktiválnia a cupertinói cégnek az induláskor, hiszen rengeteg életet menthet a frissített Watch szívritmus figyelője.

Idővel nyilván egyre több országban fogadják majd el a Watch EKG funkcióját – és olyan esetek is biztosak lesznek, ahol az ezt szabályozó szervezetek megtiltják az alkalmazás aktiválását. Idén még szinte biztos, hogy csak az Egyesült Államokban folytathatnak méréseket az Apple Watch-csal, arról pedig fogalmunk sincs, hogy Magyarországon mikor kerül aktiválásra az okosórás EKG.

 

 

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
23. szept

Néhány amerikai nagyon megszívta az új iPhone-okkal

Tech Hírek

Se hálózati elérés, se mobilinternet az új iPhone-okon. Egymásra mutogat az Apple és a Verizon.

Bővebben

23. szept

Videóban tesztelték a Watch Series 4 elesés észlelését

Tesztek

Amióta bemutatták az új Apple Watch-ot, talán arra várunk a legjobban, hogy végre teszteket lássunk az S4 elesésérzékelő funkciójáról.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben