14. szept Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Hidegzuhany: nálunk egyelőre nem lesz EKG az új Watch-ban

Tech Hírek           2018.09.14 - 18:45           Írta: SzavaRicsi           8237

Az Apple elfelejtett szólni, hogy az Egyesült Államokban sokkal jobban figyel a felhasználók egészségére a Watch, mint máshol.

A szerdai Keynote talán fénypontja volt, amikor bejelentették, hogy EKG mérésekre is képes lesz az Apple Watch Series 4. Persze ha figyelembe vesszük azt, hogy egy valódi felmérés legalább tízszer annyi időt vesz igénybe, mint az órás változat (30 másodperc vs 6 perc), akkor egyértelmű, hogy nem váltja meg az orvostant az új almás okosóra. Mégis, a funkció annyira közeli értéket mutat, hogy még az Amerikai Szívszövetség is a színpadon adta áldását az órás EKG-ra.

Tim Cook és csapata azonban vétett egy bakit, ugyanis valamilyen oknál fogva az Apple elterjedtségének ellenére elfelejtették közölni, hogy az EKG mérést levezénylő alkalmazás először csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és ott sem az indulás napjától. A techcég hazájában még idén elindul a funkció, de a többi piacon egyelőre az is kérdés, hogy elérhető lesz-e valaha az órás EKG. Ezek után az is csoda, ha nálunk azt képes észrevenni, hogy leestünk a háztetőről.

Emellett csak hab a tortán, hogy így a szabálytalan szívverésre való figyelmeztetés szintén kizárólag az Egyesült Államokban működik majd. Pedig ezt a funkciót nagyon fontos lett volna mindenhol aktiválnia a cupertinói cégnek az induláskor, hiszen rengeteg életet menthet a frissített Watch szívritmus figyelője.

Idővel nyilván egyre több országban fogadják majd el a Watch EKG funkcióját – és olyan esetek is biztosak lesznek, ahol az ezt szabályozó szervezetek megtiltják az alkalmazás aktiválását. Idén még szinte biztos, hogy csak az Egyesült Államokban folytathatnak méréseket az Apple Watch-csal, arról pedig fogalmunk sincs, hogy Magyarországon mikor kerül aktiválásra az okosórás EKG.

 

 

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
20. szept

Továbbra is hatalmasat kaszál az Apple a mobiljain

Tech Hírek

Relatíve szerény piacrész mellett az iparág nyereségének nagy részét simán elteszi az almás logós gyártó.

Bővebben

20. szept

Csökken a bizalom, lassan terjed az új iOS 12

Tech Hírek

A korábbi verziókhoz képest idén jelentősen lassabban tör előre az új mobil operációs rendszer.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben