13. szept Hol éri meg a legjobban új iPhone-t venni?

Hol éri meg a legjobban új iPhone-t venni?

Apple Hírek           2018.09.13 - 20:00           Írta: Fischer András           9159

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb országokban milyen összeg fejében vihetünk madj haza egy új iPhone-t.

A tegnapi közvetítést követően rögtön megírtuk, hogy az iPhone-ok hazájában, az Egyesült Államokban, illetve Magyarországon milyen árcédulát kap a három új modell, a XR (még mindig baromi idegen ez az elnevezés), a XS és a XS Max.

Fontosnak tartottuk azonban azt is, hogy megvizsgáljuk, a mi szempontunkból legnépszerűbb országokban mennyibe kerülnek mind az új modelek, mind pedig a jelenlegi kínálat többi tagjai.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy rengeteg magyar vásárol iPhone-t Angliában és Németországban. A következő saját szerkesztésű táblázat tehát azt mutatja, hogy mennyibe kerülnek az egyes iPhone modellek Amerikában, Angliában, Németországban és végül pedig Magyarországon.

Jól látszik, hogy a XS esetében például egy 512 GB-s verzió kevesebb pénzért vihető el, mint itthon a 64 GB-os. Mielőtt viszont még mindenki el kezdené az Apple-t hibáztatni az árképzéséért, szem előtt kell tartanunk, hogy mind a négy országban a nettó vételárra eltérő ÁFA-kulcsok jönnek rá.

Az Egyesült Államokban az ÁFA mértéke államtól függ, de átlagosan 5-6% körüli. Az Egyesült Királyságban 20%, Németorságban 19% és mint jól tudjuk, nálunk pedig 27%. Ha visszaszámolnánk minden egyes árat ÁFA nélkülire, rájönnénk, annyira mégsem gonosz velünk szemben az Apple, mint amilyennek tűnik első látásra.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
23. szept

Néhány amerikai nagyon megszívta az új iPhone-okkal

Tech Hírek

Se hálózati elérés, se mobilinternet az új iPhone-okon. Egymásra mutogat az Apple és a Verizon.

Bővebben

23. szept

Videóban tesztelték a Watch Series 4 elesés észlelését

Tesztek

Amióta bemutatták az új Apple Watch-ot, talán arra várunk a legjobban, hogy végre teszteket lássunk az S4 elesésérzékelő funkciójáról.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben