Kézben az iPhone XS és XS Max - [videó]

Tech Hírek   |   2018.09.13 - 18:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   13276
13. szept Kézben az iPhone XS és XS Max - [videó]

Így állnak majd a kezünkben az új almás okosmobilok.

Egyértelmű, hogy az iPhone XR, XS és XS Max készülékek Keynote-ja  után a legnagyobb tech médiumok újságírói azonnal rohantak a kiállított termékekhez, hogy minél hamarabb a kezükben foghassák a legújabb almás mobilokat.

Összeszedtünk néhány friss videót, amelyekben a külföldi újságírók megosztják az első tapasztalataik a 6,1”-es LCD, illetve az 5,8 és 6,5”-es OLED modellekkel.

A The Verge újságírója először arra világított rá, hogy az XS külseje szinte semmiben sem tér el az elődjéétől:

„Pontosan úgy néznek ki, mint az iPhone X, kivéve hogy ezeket arany színben is meg lehet kapni, meg persze a XS Max valamivel nagyobb is.”

Ez után az új méretre is kitért, amely sokaknak csalódást okozhat. Hogy kellemest vagy a kellemetlen fajtát inkább? Azt mindenkinél a saját elvárásai foják meghatározni.

„Őszintén szólva, ha egymás mellé rakjuk őket, akkor nem tűnik olyan hatalmasnak (az iPhone XS Max). Ez már nem az a hatalmas szörfdeszka méretű mobil, mint amilyenek a Plus modellek voltak.”

A videóban kitértek az új iPhone-ok főbb újításaira, illetve külön hangsúlyt fektettek a kamerára, amelyben tesztelték az utólagosan állítható rekeszértéket a fényképeken. Nem véletlenül foglalkoztak valamivel többet ezzel a funkcióval, hiszen a mélységélesség utólagos állíthatósága mozdította ki talán a legjobban a "Hűha" mutatót a közönségben a Keynote iPhone-os része alatt. Az Elder Scrolls Blades játékban is valamivel több időt töltöttek, amely a gyorstesztben hallottak és a bemutatón látottak alapján eszméletlen grafikával érkezik majd az iPhone-okra.

 

 

Az EverythingApplePro csatornán már nem egy gyorsteszttel találkozunk, hanem egy nyugodtabb, otthoni bemutatóval. Ezúttal mindhárom idei üdvöske tiszteletét teszi a videóban - legalábbis klónok formájában-, amely felméri a különbségeket, és segít dönteni abban, hogy melyik idei iPhone-t érdemes választanunk.

Az első "kritikalövedék" a XR modell kameráját érte. A HDR hiánya és az alacsonyabb pixelsűrűség (326 ppi kontra 458 ppi) miatt a youtuber szerint már a kijelzők közötti különbség önmagában megéri a 250 dolláros prémiumot. Ráadásul triumvirátus legolcsóbb tagja valamivel szélesebb kávákkal is érkezett, mint a többiek. Közte és a XS-ek között az anyaghasználat is döntő érv lehett, hiszen amíg a XR árszabása mellett csak a deformációra és sérülésekre hajlamosabb alumínium keretre futotta, addig a két másik idei modellnél rozsdamentes acélból készült ugyanez a részt. A XR esetében IP 67-es védettségről beszélünk, míg az OLED-es modellek megfelelnek az IP 68-as minősítésnek is.

A videós szerint azonban a színválaszték sokaknál visszabillentheti a mérleget a XR javára. Emellett az EverythingApplePro arra esküszik, hogy az idei mobiloknál inkább a méret határozza majd meg a döntést, mint a telefonok tulajdonságai. Ezzel a három mérettel az Apple kiválóan lefedte a fogyasztók különböző igényeit, legbelül pedig közel ugyanabból gazdálkodnak a mobilok. Az A12-es chipet mindhárom készülék megkapta, annyi különbséggel, hogy a XS modellek kétszerannyi belső tárhellyel rendelhetők, illetve memóriából is kaptak egy extra gigabájtot.

 

"A XS és a XS Max között nagyon kevés különbség van, a méreten és azon a száz dolláron kívül. A XR és a XS között már rengeteg különbség van, és 250 dollár fejében logikus döntésnek tűnik, hogy inkább a XS-t válasszuk. Azért a 250 dollárért jobb kamerát, kijelzőt, 3D Touchot és vékonyabb kávákat. Ráadásul a gyönyörű arany hátlap és az 512 GB-os tárhely is csak a XS modelleknél elérhető."

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése