Az iOS 12 elárulta, hogy mikor jön az új iPad Pro

Almás Pletykák   |   2018.09.19 - 15:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   3477
19. szept Az iOS 12 elárulta, hogy mikor jön az új iPad Pro

OLED kijelzővel és Face ID-val érkezhet a frissített iPad Pro.

Bőbeszédű volt az új iOS első fejlesztői update-je. Az iOS 12.1-gyel érkezett egy Memoji szinkronizálás nevű funkció, mely arra enged következtetni, hogy hamarosan egy új eszközön is elérhetők lesznek a testreszabott Emojik. A Face ID pedig elkerülhetetlen hozzávalója a valós időben animált figuráknak.

Az elmúlt hónapok találgatásait igazolva a Memojik szoftverében felbukkant egy „iPad2018Fall” menüpont is, így ki is derült, hogy mikor ugrik bele az Apple második terméke is a Face ID-s vonalba. Ming Chi-Kuo, illetve az összes megbízható Apple elemző azt mondja, hogy egy jövő hónapban érkező frissített iPad Pro lesz az a delikvens, amely az iPhone-oknál való debütálás után először alkalmazza majd a Face ID-t.

Ráadásul erről az iPad Próról többet is csicseregtek a madarak. Hallottunk például olyan pletykákat, hogy csak álló tájolásban lesz majd használható az arcfelismerő, illetve hogy az új iPhone-okhoz hasonlóan, notch-csal és lekerekített képernyővel érkezik az új almás tablet. Kuo arról is beszélt, hogy ugyan a Face ID tekintetében csak második lesz, de emellett az új iPad Pro lehet az első almás eszköz, amely Lightning csatlakozó helyett USB-C aljzattal kerül majd a polcokra. Logikus, de mégis meglepő lépés lenne az Apple-től, ha elhagyná saját csatlakozóját.

Az esetleges októberi bemutatóra a várakozások alapján ráadásul nem csak az új iPad Prót viszi majd az Apple, hanem egy új MacBook Airre, illetve Mac minire is számíthatunk. Mindkét szériára erősen ráférne már egy frissítés, ami miatt sokan orrolnak is az Apple-re.

Frissítés:

Az iPad Pro érkezésének megerősítése mellett az új iOS kódja arra is utal, hogy az Apple megoldotta, hogy fekvő tájolásban is elérhető legyen a Face ID. Ezzel erősen megoszlanak a vélemények, hiszen még mindig sokan gondolják úgy, hogy csak állítva aktiválódik a Face ID. Ami biztos, hogy ahhoz, hogy fekve is felismerjen minket az almás tablet, az Apple-nek frissítenie kell az arcfelismerő kamerarendszerét. Így nem kizárt, hogy az iPaden valamlyest másképp köszön majd vissza a notch tartalma, mint az iPhone X-ben. Ezzel együtt, ha az iPadben meg is oldják a fekvő arcfelismerést, az iPhone-okon a kamerák és érzékelők elrendezése miatt még mindig csak állítva működik majd a Face ID.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése