Az Apple az első 1000 milliárd dolláros amerikai cég

Apple Hírek   |   2018.08.02 - 20:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   3768
02. aug Az Apple az első 1000 milliárd dolláros amerikai cég

Hatalmas előnnyel lépte át a billiárd dolláros küszöböt a tőzsdén az Apple.

Ma délután az Apple-nek sikerült elérnie a célt, amelyre sok más konkurense is vele együtt hajazott: elsőként lépte át a billió dolláros piaci értéket. A cupertinói tech cég részvényeinek értéke magyar idő szerint 17 óra 48 perckor kúszott 207 dollár fölé, amivel átléptek az 1000 milliárd dollártól északra fekvő terepre, de azóta már valamelyest lejjebb csúsztak, így újra tizenkét szemjeggyel kifejezhető az Apple értéke.

Az elmúlt hetekben nagy kérdés volt, hogy az Apple húzza-e be ezt a versenyt, vagy a tőzsdén rohamosan feltörő Amazonnak sikerül elsőként a billiós cél. Az elmúlt hetekben azonban kiváló hírek érkeztek cupertinóból, hiszen Tim Cook kijelentette, hogy profitszinten bőven felülmúlták a Wall Street számításait, és az iPhone X is jobb eladásokat produkál, mint amire bármely elemző számított. Az idei év második negyedét 53,3 milliárd dolláros bevétellel, illetve 11,5 milliárdos profittal jegyezték Cupertinóban.

Az Apple számára ez önmagában egy olyan eredmény, ami a gyakorlatban nem sokat nyom a latba. Akár 1000 milliárd fölött, akár kevéssel alatta állnak a tőzsdék, még mindig 100 milliárd dolláros előnyük van az őket követő Amazonnal szemben. Már évek óta birtokolják a világ legértékesebb vállalatának címét, mostanra pedig az említett méretes előnnyel, így csak komoly szökkenéssel happolhatták volna el az Apple mostani eredményét.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése