Ennyi idő lehet, mire a konkurencia fel tud kapaszkodni az érkező iPhone-ok szintjére

Almás Pletykák   |   2018.09.04 - 21:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   5577
04. szept Ennyi idő lehet, mire a konkurencia fel tud kapaszkodni az érkező iPhone-ok szintjére

Ennyivel húzhat el az Apple a többiektől az A12-es lapkészlettel.

Abban már biztosak lehetünk, hogy az Apple idén nem mutat be meglepődést kiváltó külsőleges változást az iPhone-okon. A pletykák mostanra szinte száz százalékig hitelesnek tűnnek, tehát három méret, LCD és OLED kijelző, illetve az iPhone X tavalyi köntöse mindenkinél. A belsőn azonban még valamelyest izgulunk, hiszen a teljesítmény mellett még ott görbül egy halvány kérdőjel. Számokban kifejezve láttunk spekulációkat, de vajon mekkora előnyt jelent majd a valóságban az A12-es processzor, illetve kihúzza-e majd olyan szinten a generációváltásig, ahogyan az A11 Bionic teszi napjainkig?

Az új processzor legfontosabb tulajdonsága, hogy az A11 Bionic chippel ellentétben az A12 már 7 nanométeres csíkszélességgel készül. A magasabb hatékonyságot, illetve eredendően nagyobb teljesítményt ígérő technológia kifejlesztése költséges, éppen emiatt pedig eléggé megléphetnek az idei iPhone-ok a konkurensektől.

A processzorgyártók sorra csúsznak a 7 nanométeres technológia fejlesztésével. Sokan úgy vélik, hogy a hatalmas beruházás csak nehezen térülne meg, ezért inkább az előző technológia chipjeiből próbálnak még többet kihozni. Természetesen ez ideig óráig működőképes stratégia, de összességében az Apple malmára hajtják a vizet azzal, hogy akár egy évvel több tapasztalatot is halmozhat az új chipekkel a cupertinói techcég, mire a konkurensek többsége léphetne.

A TSMC, azaz az Apple egyedüli beszállítója az iPhone-ok chipjeihez a hírek szerint akadály nélkül kezdte meg az A12 gyártását. Mellette még a Samsung költött eleget arra, hogy kifejlesszék egy 7 nanométeres csíkszélességű mobilprocesszor gyártósorát, amellyel a fő céljuk talán, hogy megbízást kapjanak az Apple-től. Az iPhone 7 előtt az almás cég még a koreai gyártótól is rendelt processzorokat, de a 10 nanométeres chipekben a tajvaniak felülkerekedtek a Samsungon, így a TSMC maradt az egyedüli beszállító.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése