Összefoglaló: Ilyen lesz az iPhone XS

Almás Pletykák   |   2018.09.02 - 17:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   9413
02. szept  Összefoglaló: Ilyen lesz az iPhone XS

Összefoglaljuk, hogy milyen lehet az idei OLED kijelzős iPhone.

Az Apple a napokban szórta szét a meghívókat az őszi Keynote-jára, amelyen számos frissülő termék mellett az új iPhone-ok lesznek a fő attrakciók. A 2018-as modellévű almás mobilról egyre több dolgot tudhattunk meg az elmúlt hónapokban, a meghívások után rövidesen pedig be is betonozódott néhány infó. Lássuk, hogy mi az amit már tudunk, és mi az amit még csak sejtünk az új iPhone-okról:

Név

A meghívások utáni képes bakinál a 9to5Mac szakoldal állítása szerint az új iPhone-ok neve is kiszivárgott. Sokfelé már tényként kezelik az iPhone XS érkezését, de a Plus változatban még nem biztosak. Az OLED-es kijelzővel szerelt iPhone-ok persze minden bizonnyal két méretben érkeznek, de néhány forrás szerint az Apple idén elhagyja a Plus jelzőt, és ugyanolyan néven érkezik a két különböző méretű készülék.

Kijelző

Az Apple a kijelzőknél bizonyára megtartja a mostani csúcsmodelljének méretét, vagyis érkezik egy 5,8”-es OLED-es változat, illetve a sokat emlegetett 6,5”-es teljesen új modell. Nem valószínű, hogy az Apple változtatna a kisebbik XS házának méretén a tavalyi X-zel szemben, ráadásul beszállítói források szerint a kijelző is 458 ppi pixelsűrűségű marad a változatlan 2435 x 1125-ös felbontásnak köszönhetően.

A 6,5”-es változatnál már más a helyzet. A nagyobbik OLED-es iPhone 157,53 mm x 77,44 mm-es élhosszokkal érkezik, vastagságra pedig 7,85 mm-re számítunk. Egyes jelentések szerint ebbe a változatba valamivel jobb felbontású kijelzőt helyeznek, hogy tarthassák a kisebbik modell 458 PPI-jét. A Bloomberg szerint 2688 x 1242 képpontot számolnak majd a 6,5”-es modellen.

Teljesítmény

Bizonyára mindkét modell az Apple új, A12-es lapkészletével dolgozik majd, amely az első a cupertinóiak chipjei közül, ami 7 nanométeres csíkszélességen készül. Az A11 Bionic utódját minden bizonnyal erősebbre és hatékonyabbra tervezték, egyes pletykák szerint pedig akár harminc százalékkal is erősebb lehet az A12-es chip az elődjénél. Emellett üzemidőben is fejlődnek az iPhone-ok, de a legszembetűnőbb különbségre talán a készenléti időben számíthatunk.

Külön megnyugvásként hathat, hogy a kiszivárgott tesztek alapján az Apple 4GB memóriával szállítja majd az iPhone XS-t, szemben a X 3GB-jával, ami sok esetben kevésnek bizonyult.

Kamera

Már megszokhattuk, hogy a kamera minden évben egy nagyon fontos eleme az iPhone-oknak. Az Apple évről évre fejleszti a szenzort és javít a lencsék minőségén. Egyes források arról kezdtek beszélni az év elején, hogy akár három hátlapi kamera is megjelenhet az iPhone XS hátlapján, de erre rendkívül kevés az esély. Az, hogy lesz egy ilyen iPhone, szinte biztos, de abban is biztosak lehetünk, hogy ezt a készüléket nem idén mutatják be.

A Bloomberg információi szerint az Apple attól függetlenül, hogy nem tuszkol még egy plusz lencsét a hátlapra, komoly frissítésekkel készül a kamerarendszernél. Talán ez az a terület, ahol a legkevesebb információt kaptuk a bemutató előtt, így biztonságosan csak annyit mondhatunk, hogy a bemutatón derül ki, milyen újításokkal készült az Apple.

Színek

A meghívók kiküldése utáni képes szituációnál bebizonyosodott, hogy arany színben is érkezik az iPhone XS. A 9to5Mac szerint az Apple már az iPhone X esetében is kísérletezett egy aranyszínű változattal, de végül csak fehér és fekete, vagyis hivatalosan ezüst és asztroszürke hátlappal adták ki a készüléket.

Egyéb részletek

Néhány hónapja arról is felröppentek az első pletykák, hogy dupla SIM-kátyás iPhone-okat is bemutatnak idén. Arra számítunk, hogy legalább a nagyobbik XS-ből érkezik egy ilyen változat, de azt nem tudjuk, hogy minden régióban elérhető lesz-e az első két SIM-es iPhone.

Arról is hallottunk híreket, hogy az Apple ezektől a modellektől kezdőden nem mellékel Lightning-3,5 milliméteres jack átalakítót az okosmobilokhoz. A cupertinóiak szerint talán idénre már annyira elterjedtek a vezeték nélküli fülesek, hogy megszakítják az iPhone 7 óta tartó hagyományt.

Jó hír azonban, hogy a töltőkábelt végre USB-C-s változatra cserélhetik, amellyel az adapter is változik, így idéntől végre a gyári töltő is képes lehet a készülék gyorstöltésére. Arról talán nem is beszélve, hogy a bedobozolt kábellel végre csatlakoztathatók lesznek az iPhone-ok a kizárólag USB-C bemenettel szerelt MacBookokhoz.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése