Ez zavarja a legjobban az embereket az iPhone-okban

Tech Hírek   |   2018.09.05 - 17:24   |   Írta: SzavaRicsi   |   5459
05. szept Ez zavarja a legjobban az embereket az iPhone-okban

A USA Today felmérte, hogy milyen újításokat látnának a felhasználók legszívesebben a jövő iPhone-jaiban.

Azt már javarészt tudjuk, hogy milyen újításokkal rukkol elő az Apple az idei okostelefonjaiban. Az iPhone XS és a feltehetőleg iPhone 9 néven érkező mobilok brutális teljesítménnyel, nagyobb tárhellyel és valamivel jobb üzemidővel érkeznek, mint a tavalyi modellek.

A USA Today közvélemény-kutatása alapján az utóbbi az, amivel az Apple valamelyest megnyugvást vált majd ki a vásárlóinál. Az amerikai oldal arról készített egy kérdőívet, hogy milyen újításokat várnak az emberek a jövő iPhone-jaiban.

A válaszadók 75 százaléka jobb üzemidőt várna az almás mobiloktól, 66 százalékuk pedig egy törhetetlen kijelzőtől lenne elégedettebb. A kívánt újítások képzeletbeli dobogójának harmadik fokán a bővíthető tárhely végzett, amelyre az 1665 megkérdezett 44 százaléka vágyik.

Mind az akkumulátor kapacitása, mind a kijelző strapabírása javulhat idővel, de a bővíthető tárhely kapcsán nem valószínű, hogy változtat az Apple. Már a legelső iPhone-ban sem volt SD kártya foglalat, és bizonyára ezután sem változtat a techcég ezen a területen. Törhetetlen kijelzőjű okostelefonokra akár már a jövő évben számíthatunk, hiszen a Samsung már videón is bemutatta a hajlékony, műanyag védőréteggel ellátott OLED megjelenítőjét.

A negyedik legkritikusabb pont a jack aljzat lett, amely a megkérdezettek 37 százalékánál váltott ki elégedetlenséget, vagyis ennyien szeretnék visszakapni az analóg foglalatot. További 29 százalék gondolja úgy, hogy a csatlakozók tekintetében a Lightningnak már nincs helye az iPhone-okban. Ők szívesebben váltanának az egyre szélesebb körben alkalmazott USB-C-re.

Ezek mellett a válaszadók 19 százaléka látja úgy, hogy a FaceID-nak még lenne hová fejlődnie, és nagyon meglepő, hogy csupán az emberek tíz százaléka várja azt, hogy eltűnjön a notch a jövő iPhone-jainak képernyőjéről. A fenti érzékelősávot az iPhone X bemutatása után túlnyomó többségben negatív kritika illette, de az okostelefon-piac alakulásával – és az egyre több notch-os androidos mobil megjelenésével – egyre elfogadottabb a képernyőbe lógó sziget.

Forrás: AppeRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése