Kuo szerint eddig nem tér vissza biztosan a TouchID az iPhone-okba

Almás Pletykák   |   2018.09.04 - 18:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   2986
04. szept Kuo szerint eddig nem tér vissza biztosan a TouchID az iPhone-okba

Van egy rossz hírünk azok számára, akiknek hiányzik az almás ujjlenyomat-olvasó.

A megbízható almás elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple 2019-ben még biztosan nem vezeti be a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasást az okostelefonjaiba. Az indoklás egyszerű: a TrueDepth kamerarendszer a techcég szerint bőven megállja a helyét a biztonságos feloldásnál, a 3D-s arcfelismerő rendszerük pedig még bőven évekkel a konkurencia technológiája előtt jár.

Kuo szerint éppen emiatt hajszolják annyira az Android platformra fejlesztő mobilgyártók a képernyőn történő ujjlenyomat-olvasást. Hiszen ezzel különbséget tehetnének a saját készülékeik és az iPhone-ok között.

Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy míg az Apple FaceID rendszere az elvártaktól kisebb elégedettségi mutatót ért el, addig Kuo szerint az első képernyő alá épített ujjlenyomat-szkennerrel szerelt mobil, a Vivo X21 FOD jobb visszajelzéseknek örvendett, mint amire előre számítottak.

A következő egy évben az elemző szerint egyre több androidos mobil adoptálja majd az új feloldási technikát, a Samsungnál, azaz az Apple egyik legfőbb konkurensénél 2019 első negyedévében a Galaxy S10-zel debütál majd az újfajta ujjlenyomat-szkenner.

A kijelző alá épített leolvasó egyébként valamelyest másképp működik, mint az iPhone-oknál megszokott TouchID, hiszen az Apple korábban kapacitív érzékelőt használt, ellentétben a képernyő mögötti optikai szenzorokkal, amelyek fizikai kontaktus nélkül, a kijelzővel az ullenyomatot megvilágítva képről olvassák le az egyedi vonásokat. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése