Készen álltok az Apple-ös Netflixre?

Almás Pletykák   |   2018.06.18 - 16:32   |   Írta: N Marcell   |   1897
18. jún Készen álltok az Apple-ös Netflixre?

A rengeteg tartalom nemsokára megvan, kérdés, hogy mi lesz vele.

Aki nagyjából figyelte az Apple térhódítását a média terén, az tudja, miről beszélek: az alapvetően telefonokra és számítógépekre kihegyezett cég elképesztő mennyiségű film, sorozat és egyéb fogyasztható tartalom gyártásának jogait szerezte be, meglepően rövid idő alatt. Ráadásul nem is kispályás alkotásokról lesz szó; bár Obamáékról lecsúsztak, Oprah-val sikerült megállapodást kötniük, Aaron Paul is bekerült egy drámájuk stábjába, valamint Jennifer Annistont is megkörnyékezték (és a Carpool Karaokét még meg sem említettem). A rengeteg szerződést, megállapodást és forgatási munkálatot látva felmerül a kérdés: mi lesz ezzel a töménytelen tartalommal? Hogyan fogják közzétenni mindezt?

Az első lehetőség a TV-appon belüli publikációt jelenti, méghozzá minden felhasználó számára ingyenesen. Ez olyan szempontból passzol a képbe, hogy az Apple több forrás szerint is minél több tartalommal akarja fellendíteni az AppleTV eladásait, valamint ily módon az iOS-es felhasználók is rengeteg szórakozással is gazdagodnának - azonban az ingyenes rész láttán sokan felhúzzák a szemöldöküket. Oprah és a többiek valószínűleg nem egy marék szotyi fejében vállalták el a munkát, így ennek az üzleti modellnek a használata igen kérdéses, hogy megtérülne-e, még a reklámok bevezetésével is. Lehet, hogy az Apple hosszú távra tervez, és ezzel a húzással csak még több felhasználót akar az egyre dráguló iPhone-ok megvételére ösztönözni, azonban lássuk be, ez nem túl valószínű. 

A második opció, hogy egy “nagyon kiterjedt, előfizetéses szolgáltatást” hoznak majd létre, amibe beletartozna a filmes részleg, az Apple Music, valamint akár az AppleCare is. 

“Más szakértők meg vannak győződve róla, hogy az Apple egy nagy szolgáltatás-csomagot hoz majd létre, amibe a különböző tartalmaktól kezdve az Apple Musicon át az AppleCare-ig minden beletartozna.” 

A végső lehetőség pedig egy előfizetős, Netflix-szerű streaming szolgáltatás megteremtése, aminek mikéntjeiről egy “TV-s ügyvezető igazgató már megbeszéléseket folytatott az Apple-lel” - ez az igazgató szivárogtatta ki a szolgáltatás lehetségességét. 

“Egy TV-s ügyvezető igazgató tárgyalásokat folytatott az Apple-lel egy előfizetős streaming szolgáltatás létrehozásával kapcsolatban, aminek árazását a Netflix havi díja alá lőnének be - az említett díj a Netflixnél havonta 11 dollár (kb. 3000 forint).” 

Mindhárom tervben fellelhető valamennyi valószínűség, azonban még a szakértők sem biztosak, hogyan akarja az Apple megreformálni a felhasználók tartalomfogyasztását. Ti melyik megoldásnak örülnétek a legjobban?

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése