A Netflix csapta le az Obama-házaspárt az Apple kezéről

Tech Hírek   |   2018.05.22 - 20:12   |   Írta: N Marcell   |   2322
22. máj A Netflix csapta le az Obama-házaspárt az Apple kezéről

Az ex-elnök és felesége épp a produceri szakmában bontogatják szárnyaikat.

Az élet a Fehér Ház után sem ér véget, ennek talán az Obama-házaspár a legékesebb példája. Barack és Michelle Obama nemrég egy több évig tartó szerződést írt alá a Netflixszel, aminek keretei közt televíziós sorozatok és filmek gyártása során fognak produceri feladatokat ellátni. A megállapodás előtt azonban egyáltalán nem volt ziher, hova fognak kerülni - szinte biztosra vehető a pletyka, miszerint az Apple is érdekelt lett volna a szerződtetésben. Mint tudjuk, a cupertinóiak nagyon rá akarnak feküdni a saját tartalom gyártására (kezdve a közepesen sikeres Carpool Karaoke sorozattól egészen a Jennifer Annistonos TV-drámáig), így nem meglepő, hogy egy ilyen nagyágyú páros kötelékbe vétele hatalmas előny lett volna számukra. 

Obamáék persze nem C-kategóriás szappanoperákat akarnak gyártani: az általuk alapított és igazgatott Higher Ground Productions nevű cég sorozatokat, dokumentumfilmeket és nagyobb produkciókat fog gyártani, amik megpróbálják felhívni az emberek figyelmét azokra a sürgető problémákra, amikkel Barack az elnöki évei alatt nézett szembe. A Netflixszel közös megállapodás több millió emberhez juttathatja el ezeket a munkákat, az Egyesült Államokban épp úgy, mint a nemzetközi színtéren.

“Az ország vezetésének egyik legegyszerűbb, mégis legfantasztikusabb része volt, hogy az élet minden területéről napi szinten ismerhettünk meg lenyűgöző embereket, és segíthettünk nekik megosztani tapasztalataikat a nagyközönséggel. Ezért örülünk ennyire Michelle-lel annak, hogy a Netflix partnereivé váltunk - célunk azon tehetséges, inspirált és kreatív egyének támogatása, akik az empátiát és az emberek közti megértést promótálják.”

Obama azt is megígérte, hogy az így nyert médiabeli hangját nem fogja a jelenleg kormányzó Donald Trump ellen fordítani. Az Apple pedig - bár most hoppon maradt - tovább dolgozhat a tucatnyi TV-műsoron, amit tervbe vett.  

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése