Az iPhone 8 (X) teljesen a Samsungtól függ

Almás Pletykák   |   2017.09.09 - 20:19   |   Írta: N Marcell   |   14155
09. szept Az iPhone 8 (X) teljesen a Samsungtól függ

Lesz-e elég pédány, kell-e csúszásra készülni? Mind-mind a dél-koreaiakon múlik.

Mint tudjuk, az iPhone 8 (esetleg X vagy Edition?) legfontosabb része kérdés nélkül a kijelzője lesz. Azt pedig már mindenki természetesnek is veszi, hogy az Apple idén egy viszonylag újfajta technológiát, az OLED-et fogja használni a készülék kijelzőjeként. Ekkor üt be a krach: az egyetlen gyártó, aki képes az Apple-nek is megfelelő darabszámban gyártani az OLED-paneleket, az hogy-hogynem az okostelefon-szcéna másik vezető óriása: a Samsung. 

"Az iPhone-okhoz érkező kijelzők gyártását és szállítását teljes mértékben a Samsung kontrollálja." 

-írja Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője (és az Apple-pletykák koronázatlan királya). 

"Ezért történhet az, hogy a kijelzők darabonként 120-130 dollárba fognak kerülni (míg az 5.5 hüvelykes LCD panelek csak 45-55 dollár özött mozognak). Az Apple-nek sürgősen egy második beszállító után kell néznie."

Kuonak teljes mértékben igaza van, mivel már idén több millió kijelzőre lesz szükség az iPhone-ok gyártása során - ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor akár 45-50 millió iPhone  8 készülhet el összesen. Bár ebből csak kb. 2 millió fog ebben a negyedévben világot látni, ez mégis elképesztően hatalmas szám. Ráadásul nem csak a kijelzőt, hanem az érintésérzékeny elemeket is a dél-koreaiak gyártják, majd néhány másik apró elemmel együtt szállítják a Foxconn gyáraiba. Így hatalmas felelőség nehezedik a Samsungra: minden apró csúszás befolyásolja az új iPhone megjelenését (és/vagy elérhetőségét). 

 

 

Kuo azt is megemlítette, hogy az Apple minden bizonnyal elhagyja a Touch-ID integrálását; ez gondolom nem ért meglepetésként senki olyat, aki követte az idei iPhone-nal kapcsolatos pletykákat. 

"Úgy véljük, hogy a 3D-Touch modul kedvezőtlen lenne a kijelző alatti ujjlenyomat-szkenneléshez."

Nehéz a döntés: 3D Touch vagy Touch ID? Úgy tűnik, idén csak az egyik használatát élvezhetik azok, akik egyből a legfrissebb csúcsmobilra váltanak. 

A szeptember 12-én debütáló iPhone 8-ról szinte minden információt megtalálhattok itt, a HasználtAlmán. Sőt, élő közvetítéssel is készülünk; lássuk, mit villant idén az Apple!

Forrás: BusinessInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése