Jelentős frissítést kapnak az AirPods-ok

Apple Hírek   |   2023.06.06 - 08:13   |   Írta: L Ferenc   |   12939
06. jún Jelentős frissítést kapnak az AirPods-ok

Az Apple a jelek szerint abszolút nem hanyagolja el a forgalomban lévő fülhallgatóit.

Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy idén ősszel jelentős újdonságokat hozó firmware frissítéseket fog kiadni a különböző AirPods termékeihez. 

Az egyik új funkciónak köszönhetően jelentősen javulhat a telefonálás közbeni felhasználói élmény. Az első és második generációs AirPods Prón, a harmadik generációs AirPods-on, illetve az AirPods Maxen elérhetővé váló új Mute/Unmute funkció segítségével villámgyorsan lenémíthatjuk magunkat, illetve visszakapcsolódhatunk a beszélgetésekbe. Mindezt az AirPods-ok nyúlványának megnyomásával, illetve az AirPods Max Digital Crown-jának a segítségével tudjuk majd megoldani. 

A legtöbb és legkomolyabb változás a második generációs AirPods Pro kapcsán várható. Az egyik legfőbb újdonság az úgynevezett Adaptive Audio, mely dinamikusan elmossa a Transparency mód és az Active Noise Cancellation üzemmódok közötti határmezsgyét, még pedig az aktuális környezeti hatásoknak megfelelően. Az Adaptive Audio automatikusan képes lesz váltani a két üzemmód között, ezáltal az Apple szerint jelentősen javít majd a felhasználói élményen. 

Ugyancsak friss fejlesztés a Personalized Volume, mely gépi tanulást alkalmazva az aktuális környezeti viszonyoknak megfelelően automatikusan finomhangolja a hangzást. Amikor zenehallgatás közben beszélni kezdünk, a Conversation Awareness funkciónak köszönhetően az AirPods Pro 2 automatikusan csökkenti a zene hangerejét és felemeli a beszédhangerőt, miközben aktívan kiszűri a környezeti zajokat. 

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a továbbfejlesztett Automatic Switching, mely minden korábbinál rövidebb csatlakoztatási idővel, gyorsabb és megbízhatóbb adatátvitellel kecsegtet, és rendkívül kényelmessé teszi a készülékek közötti váltást. 

A fent említett funkciók némelyike vagy adott esetben akár kombinációja is elérhető a rivális gyártók hasonló kategóriás készülékein, mindenesetre remek dolog, hogy az Apple nem hanyagolja el a már piacon lévő termékeit, és az új funkciókat nem tartja meg a közeljövőben érkező új modelljei számára. Az Apple a közelmúltban egyébként több frissítést is kiadott már a különböző AirPodsokhoz, azonban a most bejelentetthez hasonlóan széleskörű update-hez eddig még nem volt szerencsénk.

Az Apple tavaly szeptemberben mutatta be a második generációs AirPods Prót, aktuális csúcskategóriás TWS (True Wireless) headsetét, mely 125 ezer forintos áron vonultat fel kiváló zajszűrést és nagyteljesítményű H2 chipet. 

A 2021 októberében kijött AirPods 3-ból hiányzik az aktív zajszűrés, cserébe viszont kicsit olcsóbb, konkrétan 90 ezer forintba kerül ez a modell. A 2020 végén debütált AirPods Max fejhallgató Magyarországon 260 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése