Megdrágultak az Apple szolgáltatásai

Apple Hírek   |   2022.10.25 - 08:28   |   Írta: L Ferenc   |   15492
25. okt Megdrágultak az Apple szolgáltatásai

A zenei, tévés és all-in-one szolgáltatások árai egyaránt emelkedtek.

Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy megemelte az Apple Music, az Apple TV+ és az Apple One szolgáltatások árait. 

Az Apple Music zenei szolgáltatás egyéni, illetve családi előfizetésének ára az Egyesült Államokban rendre 1, illetve 2 dollárral nőtt, így ezekért havonta már 10,99 dollárt, illetve 16,99 dollárt kérnek el. Az áremelkedést a licencdíjak növekedésével indokolja az amerikai vállalat, mely arról számolt be, hogy ennek következtében az előadók és a dalszerzők a korábbiaknál nagyobb bevételre tesznek majd szert. 

Az Apple TV+ videó streaming szolgáltatás havi díja 2 dollárral, éves díja pedig 10 dollárral emelkedett, így ezekért immár rendre 6,99 dollárt, illetve 69 dollárt kell fizetni. Az Apple ezt azzal indokolja, hogy az Apple TV+ eredetileg igen nyomott áron debütált a relatíve szűkös kínálat miatt, most viszont már olyan sok tartalom érhető el a rendszerben, hogy lényegében elkerülhetetlen volt az áremelés. 

Az Apple Music-ot, Apple TV+-t, Apple Arcade-ot, iCloud+-t, Apple News+-t és Apple Fitness+-t magába foglaló Apple One bundle egyéni előfizetésének havidíja 14,95 dollárról 16,95 dollárra nőtt, a családi csomagért az eddigi 19,95 dollár helyett immár 22,95 dollárt kell fizetni, a Premier előfizetés ára pedig 29,95 dollárról 32,95 dollárra emelkedett. Az előfizetőket az Apple időben értesíti az árváltozásokról.

Az egy hónapig ingyenesen kipróbálható Apple Music diák, egyéni és családi szolgáltatásai Magyarországon jelenleg 899 forintos, 1790 forintos, illetve 2790 forintos havi díj ellenében használhatók. Az Apple TV+ szolgáltatás az egyhetes ingyenes próbaidőszakot követően havi 2790 forint ellenében vehető igénybe, és az Apple Music diák-előfizetés mellé ingyenesen jár. 

A többek közt 50 GB iCloud+-t magába foglaló, egy hónapig ingyen kipróbálható egyéni Apple One előfizetés havi díja 4290 forint. A 200 GB-os felhőtárhelyet biztosító és akár öt családtaggal megosztható családi csomagért havonta 5490 forintot kell fizetni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése