1,4 millió forint az új csúcs iPad Pro

Apple Hírek   |   2022.10.20 - 08:34   |   Írta: L Ferenc   |   21990
20. okt 1,4 millió forint az új csúcs iPad Pro

Az Apple valaha készült legütősebb tabletének alaposan megkérik az árát.

Az Apple hivatalosan is leleplezte a 11 colos, illetve 12,9 colos kijelzővel szerelt iPad Pro felfrissített új verzióit. A legfontosabb újdonságot az igen komoly teljesítményt biztosító Apple M2 processzor jelenti, ezenkívül pedig a továbbfejlesztett Apple Pencil, a komolyabb wireless támogatás és a korábbiaknál jobb minőségű képalkotás mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Az Apple M2 már ismerős lehet a 2022-es évjáratú MacBook Airből és 13 colos MacBook Próból. A csúcskategóriás chip szerves részét képezi többek közt 4 nagyteljesítményű processzormag, 4 hatékony működésű mag, 10 GPU mag, valamint a gépi tanulásért és mesterséges intelligenciáért felelős 16 magos Neural Engine. 

Az Apple M2 a gyártó közlése szerint 35 százalékkal nagyobb grafikus teljesítménnyel rendelkezik, mint az előző generációs iPad Prókban lévő Apple M1, ezenkívül pedig a 40 százalékkal nagyobb gépi tanulás teljesítmény, illetve az 50 százalékkal nagyobb memóriasávszélesség is említést érdemel. 

Az iPad OS 16 operációs rendszert futtató új táblagépek második generációs Apple Penciljét már 12 milliméteres távolságból érzékeli az új érintőkijelző, amit nemcsak az Apple alkalmazásai, hanem külsős fejlesztésű szoftverek is támogatni fognak. 

Vezeték nélküli adatátvitel fronton újdonság a Wi-Fi 6E, mely a korábbiaknál kétszer nagyobb tempót, konkrétan 2,4 Gbit/s-os letöltési sebességet tesz lehetővé. Szintén újdonság a Bluetooth 5.3, illetve az LTE és az 5G adatátvitel mellett sem mehetünk el szó nélkül. 

Az új processzornak köszönhetően többek közt képalkotás fronton is előrelépésnek lehetünk tanúi. Említést érdemel a kiváló minőségű ProRes videófelvevő és az eddigi Smart HDR 3 helyett immár Smart HDR 4-et kapunk. A hátoldali főkamera 12 megapixeles felbontású, a nagylátószögű modullal 10 megapixeles felvételek készíthetők.

A kereskedelmi forgalomban október 26-án, vagyis jövő hét szerdán debütáló új Apple tabletek közül a 11 colos képátlójú iPad Pro 128 GB memóriával és csak Wi-Fi-vel felvértezett alapmodellje szerezhető be a legolcsóbban, konkrétan 470 ezer forint ellenében. Ugyanennek a modellnek a 2 TB-os és Wi-Fi+mobilnetes csúcsverziója már 1,22 millió forintot kóstál. 

A nagyobb kijelzős, 12,9 colos új iPad Pro 650 ezer forinton nyit 128 GB memóriával és Wi-Fi adatátvitellel. A non-plus-ultra kategóriás 2 TB-os és Wi-Fi+mobilnetes abszolút csúcsmodell árcéduláján nem kevesebb, mint 1,4 millió forintos összeg olvasható. Viszonyításképp, a szeptemberben debütált legdrágább új csúcs iPhone, a 6,7 colos kijelzős és 1 TB-os 14 Pro Max 930 ezer forintot kóstál. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése