Mennyit kell most várni egy új iPhone-ra?

Tech Hírek   |   2022.10.18 - 08:02   |   Írta: L Ferenc   |   32460
18. okt Mennyit kell most várni egy új iPhone-ra?

Van amelyik modellre többet, van amelyikre kevesebbet.

Az Apple a múlt hónapban leplezte le legfrissebb okostelefon és viselhető termékeit, a nemrégiben a kereskedelmi forgalomban is felbukkant iPhone 14-et, iPhone 14 Plust, iPhone 14 Prót, iPhone 14 Pro Maxet, Watch Series SE-t, Watch Series 8-at, Watch Ultrát és AirPods Pro 2-t. Ezek közül a nagy kijelzőt, de visszafogottabb kamerás produkciót felvonultató vadonatúj iPhone 14 Plusra kellett várni a legtöbbet, ennek a készüléknek szeptember helyett csak októberben kezdődött meg a forgalmazásra. 

Mostanra már az összes említett termék elérhető a boltokban, más kérdés, hogy mennyit kell várni rájuk. Nos, a legfrissebb információk szerint világszerte átlagosan mindössze 2 napot kell várni a legolcsóbb idei új almás mobilra, a Magyarországon 450 ezer forintos alapárú iPhone 14-re. Ez elsősorban annak a következménye, hogy ez iránt a modell iránt eléggé visszafogott érdeklődés mutatkozik. 

A 6,1 colos helyett 6,7 colos képátlójú kijelzővel szerelt iPhone 14 Plusra a múlt héten még átlagosan 4 napot kellett várni, mostanra viszont ennek felére, mindössze 2 napra csökkent a szállítási idő. A 6,1 colos képernyővel és fejlett kameraszettel felvértezett iPhone 14 Pro esetében 32 napról 29 napra csökkent a várakozási idő a múlt hét óta, a nagy kijelzős élvezeteket komoly kamerás produkcióval ötvöző iPhone 14 Pro Maxre pedig a korábbi 34 nap helyett jelenleg mintegy 30 napot kell várni. Nyílt titok, hogy ez utóbbi "mindent bele" kategóriás, és Magyarországon 630-930 ezer forintos árú készülék iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, és ennek következménye a házon belüli leghosszabb várakozási idő. 

Az új okosórák közül a Watch SE-re és a Watch 8-ra jelenleg átlagosan 9-9 napot kell várni, a magasabb árkategóriában versenyző Watch Ultra esetében pedig mintegy 24 nap a szállítási idő. A második generációs AirPods Pro esetében nemrégiben 3 napról 2 napra csökkent az átlagos várakozási idő.

Megjegyzendő, hogy a várakozási idő régiónként eltérő lehet. Az Egyesült Államokban például nemrégiben még 39 napot kellett várni a két új iPhone Próra, és csak mostanság csökkent ez az idő 32 napra. A két normál iPhone esetében 3 napos szállítási idővel lehet számolni az USA-ban. Kínában az iPhone 14 Pro, illetve az iPhone 14 Pro Max esetében rendre 22, illetve 29 nap telik el a megrendelés és a szállítás között, az iPhone 14 és iPhone 14 Plus viszont lényegében azonnal rendelkezésre áll. Erre a két készülékre egyébként Nyugat-Európában sem kell várni, lényegében bárhol azonnal elérhetők. 

Elemzők szerint az Apple nemrégiben piacra dobott kütyüi kiválóan teljesítenek, és amennyiben minden jól megy, akkor az amerikai vállalat rekord jó eredménnyel, akár 90 milliárd dolláros forgalommal zárhatja a negyedik negyedévet. 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése