Minden, amit még 2022-ben az Apple-től várunk - 2. rész

Apple Hírek   |   2022.05.06 - 15:15   |   Írta: Hidasi Ákos   |   1697
06. máj Minden, amit még 2022-ben az Apple-től várunk - 2. rész

A kétrészes cikksorozat második része, amiben listába gyűjtjük az Apple várható 2022-es újításait.

Az Apple már mindenképp egy tartalmas évkezdést tudhat maga mögött, viszont legnagyobb örömünkre közel sem csak ennyi újdonság vár ránk 2022-ben a cég jóvoltából. Ebben a kétrészes írásban az év további részében várható újdonságokat vesszük sorra.

 

Notch nélküli iPhone 14

Ha 2022-es újtásokról beszélünk, akkor természetesen semmiképp nem feledkezhetünk meg az iPhone 14-ről sem. Az almás cég az iPhone 14-es száriával a pletykák szerint alaposan átalakítja az iPhone-családot. Ming-Chi Kuo elemző szerint két 6,1 hüvelykes és két 6,7 hüvelykes modell fog idén újonnan érkezni a 14-es széria tagjaiként.

A 2022-es iPhone-felhozatal marketingnevek tekintetében valósznűlek a következőképpen fog kinézni: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max. Kuo szerint az iPhone 14 Max az eddigi legalacsonyabb árat fogja képviselni az eddig kiadott nagyméretű 6,7 hüvelykes iPhone-ok közt, a pletykák szerint 900 dollár körüli, vagyis megközelítőleg 320.000 Ft-os áron.

Bár korábban érkeztek olyan híradások, amelyek szerint az iPhone 14 az iPhone 4-hez hasonló dizájnnal rendelkezett volna, a legfrissebb pletykák szerint az Apple ehelyett egy szerényebb újratervezést fontolgat. Valójában az iPhone 14 és az iPhone 14 Max várhatóan majdnem ugyanúgy fog kinézni, mint a jelenlegi legfrissebb modell, az iPhone 13. Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max esetében azonban a pletykák szerint eltűnik majd a képernyő tetejéről a notch.

A notch helyett az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max várhatóan egy új, punch-hole, vagyis lyukas kijelző dizájnnal fog rendelkezni. Logikus, hogy az Apple ezt a dizájnt alkalmazza az iPhone 14 Pro modelljeinél, a kijelzőben lévő lyukba helyezett előlapi kamera ugyanis egy technológiai fejlesztésnek számít a kameraszigethez képest.

Az iPhone 14 Kuo szerint az előlapi kamerát magát is jelentős fejlesztésekkel fogja ellátni, először támogatja ugyanis például az automatikus fókusz funkciót. Ami a hátlapi kamerát illeti, Kuo szerint az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max 48 megapixeles kamerával fog érkezni, ami az iPhone 12-ben található 12 megapixeles szenzorhoz képest drasztikus növekedés.

Az iPhone 14-es termékcsalád bejelentése és megjelenése valamikor 2022 szeptemberében várható.

 

Apple Watch Series 8 új egészségügyi funkciókkal

Az Apple Watch termékcsalád várhatóan szintén megújul 2022-ben. Kuo arról számolt be, hogy az almás vállalat 2022 őszén három új Apple Watch modellt fog kiadni, amelyek egy új csúcskategóriás Apple Watch Series 8-ból, egy új Apple Watch SE-ből és a korábban pletykált masszív sportváltozatből állnak majd össze.

Ami az egészségügyi technológiákat illeti, az Apple Watch Series 8 felszereltsége várhatóan egy testhőmérséklet-érzékelővel bővül, ami további egészségügyi és fitnesztevékenység követést tesz majd lehetővé.

Sajnos pontos információnk kevés van az új Apple Watch szériát illetően, egyelőre várunk a további részletekre arról, hogy mire számíthatunk a nyolcadik szériás Apple Watc 8-tól és a 2022-ben érkező többi modelltől.

 

AirPods Pro 2 új dizájnnal és funkciókkal

Az Apple a hírek szerint új, második generációs AirPods Pro-t is tervez, méghozzá 2022-es bejelentéssel. Az AirPods Pro 2-vel várhatóan az almás cégnél hangsúlyt fektetnek majd az egészségkövetésre és a fitnesztechnológiákra, valamint teljesen új dizájnt is terveznek.

A Bloomberg beszámolója szerint a második generációs AirPods Pro "kompaktabb" dizájnnal rendelkezik majd, amely az AirPods Pro aljából jelenleg kilógó szár eltűnését jelenti majd. Ez hasonló lehet az Amazon Echo fülhallgatóhoz, amely teljesen kerek, szár nélküli kialakítással rendelkezik, és egyszerűen a felhasználó fülében pihen. Azt is fontos viszont megemlíteni, hogy ezáltal az Apple egy lépéssel közelebb kerül a többi gyártó, például a Samsung fülhallgatóinak kialakításához, lemond az AirPods jellegzetes formájáról az új Pro 2 modell esetében.

Ezek a változtatások azonban nem garantáltak egyelőre. Az Apple-nek állítólag komoly kihívásokkal kellett szembenéznie az AirPods Pro szárának eltávolítása során úgy, hogy a készülék továbbra is tartalmazhasson olyan funkciókat és alkatrészeket is, mint a transzparens vagy zajáteresztő mód, a zajszűrés funkció vagy a H1 chip. Lehet, hogy a sok funkció megtartása mellett túl ambíciózus vállalásnak bizonyul majd a szár eltávolítása, és az Apple egyelőre megelégszik az AirPods Pro kevésbé ambiciózus újratervezésével is.

 

Egyéb: iOS 16, AR/VR, és még sok minden más

Ezek csak a főbb újdonságok, amelyeket 2022-ben várunk az Apple-től. Sok más lehetőség is van még az asztalon, többek között a legújabb 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók iteratív frissítései, új kiegészítők és még sok más. Az Apple várhatóan a júniusi WWDC-n jelenti be a szoftverfrissítések legújabb körét is - köztük az iOS 16-ot.

Bár a várakozások szerint 2022 lesz az Apple AR/VR headsetjének éve, a legújabb pletykák szerint az Apple kénytelen volt 2023-ra halasztani az eszköz bevezetését tervezési és szoftveres problémák miatt. Még mindig lehetséges, hogy az Apple idén biztosít egy előzetest a headsetből, de a megjelenésről úgy tűnik, egyelőre szó sem lehet.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése