Fontos változás az iOS frissítések kapcsán

Apple Hírek   |   2021.06.08 - 08:56   |   Írta: L Ferenc   |   2502
08. jún Fontos változás az iOS frissítések kapcsán

Az Apple változtat eddigi szoftver-update eljárásán.

Az Apple a tegnapi WWDC rendezvényen leplezte le legújabb mobil operációs rendszerét. Az iOS 15 többek közt a kapcsolattartás, az értesítések, az optikai karakterfelismerés, a keresés, a Wallet, az időjárás és a térkép, sőt az AirPods támogatás vonatkozásában is számos újdonságot hoz. 

Lényeges változás, hogy a jelenleg iOS 14-et futtató készülékek az iOS 15 véleges változatának megjelenésekor választási lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak. Egyrészt értelemszerűen lehetőség lesz az iOS 15-re történő azonnali frissítésnek, ami egyrészt a legújabb szolgáltatásokat, másrészt a legfrissebb biztonsági update-eket hozza magával. Másrészt viszont újdonság, hogy a felhasználók továbbra is kitarthatnak a régebbi iOS 14 mellett, így ugyan egyelőre elbukják a legfrissebb funkciókat, viszont továbbra is megkapják a fontosabb biztonsági frissítéseket.

Magyarul az Apple az iOS 15 megjelenését követően is folyamatosan frissíteni fogja az eggyel korábbi operációs rendszerét. Az új választási lehetőségnek elsősorban azok örülhetnek, akik valamilyen szervezet tagjaként (például céges, vagy iskolai felhasználók) használják iOS-es készülékeket, és akiknek különböző okok miatt az átlagosnál több időre van szükségük az iOS verziók közötti váltáshoz. 

Az iOS 15 első fejlesztői kiadásai már elérhetők, az első publikus béta várhatóan valamikor júliusban lát majd napvilágot, a szoftver végleges kiadását pedig előreláthatólag ősszel adják majd ki. 

Az iOS 14 első fejlesztői változata 2020. június 22-én jött ki, az első publikus bétát pedig tavaly július 9-én kezdhették nyúzni a felhasználók. Az iOS 14 végleges verziója szeptember 16-én jött ki. A legfrissebb hivatalos kiadás a május 24-én debütált iOS 14.6, a legújabb preview változat pedig a június 2-án felbukkant iOS 14.7 beta 2.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése