Komoly újdonságok jönnek iPad fronton

Almás Pletykák   |   2021.06.07 - 08:14   |   Írta: L Ferenc   |   830
07. jún Komoly újdonságok jönnek iPad fronton

Az Apple hamarosan fontos változtatásokat hajt végre a tabletein.

Jól értesült források szerint az Apple jövőre vadonatúj felsőkategóriás tabletekkel rukkol majd elő. A 2022-es modellévű iPad Prók közös vonása a vezeték nélküli tölthetőség lesz, vagyis az amerikai gyártó a jelek szerint az iPhone termékcsaládot követően az iPad szériában is bevezeti a wireless töltést. Ennek jegyében nyugdíjba küldik az alumínium készülékházat, melynek helyét üvegből készült hátlap veszi majd át. 

Az iPhone-ok 2017 óta tölthetők vezeték nélküli módon, és az almás mobilok tavaly egészültek ki MagSafe támogatással. Jó esély van arra, hogy a jövőre érkező új iPad Prók is megkapják a MagSafe technikát, ezenkívül pedig az Apple állítólag a reverse wireless töltést is javában teszteli. Utóbbi lehetővé teszi majd, hogy egy iPhone-t vagy egyéb kütyüt egyszerűen úgy töltsünk vezeték használata nélkül, hogy ráhelyezzük egy iPad Pro hátára. 

Egyesek úgy tudják, hogy a 2022-es iPad Prók részben átállnak majd OLED kijelzőre, ami minden korábbinál jobb képminőséggel kecsegtet. Jó esély van arra, hogy első körben a kisebb iPad Pro kapja meg az iPhone-okból már jól ismert, lényegében végtelen kontasztarányt biztosító kijelző technológiát, a 12,9 colos modell pedig egyelőre marad mini-LED-es. 

Tűzhöz közeli források tudni vélik, hogy az Apple-nél egy új wireless töltő fejlesztése is javában folyik. Ez hasonlóan elven működne, mint az iPhone, Watch és AirPods töltésre hivatott, megbukott AirPower, de annál minden tekintetben jobb lenne. 

Érkezőben továbbá a teljesen új iPad mini, vagyis elmondható, hogy az Apple legkisebb táblagépe hamarosan 100 százalékban meg fog újulni, amire az elmúlt hat évben nem volt példa. Az újgenerációs iPad mini állítólag minden korábbinál vékonyabb kávákkal fog rendelkezni és hiányozni fog róla a Home gomb. 

A teljesen új iPad mini leleplezésére várhatóan az idei év végén kerül majd sor. Várhatóan ugyancsak ekkor mutatkozik majd be az Apple új belépőszintű iPad modellje, melyet elsősorban tanulóknak szánnak. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése