Újabb Apple esemény: érkeznek az új Mac modellek

Apple Hírek   |   2020.11.02 - 19:18   |   Írta: N Marcell   |   1190
02. nov Újabb Apple esemény: érkeznek az új Mac modellek

November 10-én az Apple bemutatót szervez az Apple Silicon processzoros iMac és MacBook Pro modelleknek.

Három hónap alatt három Apple esemény: 2020 a tech világot is a fejére állította. A legújabb bemutató

november 1-én kerül megrendezésre, a szokásos online formában.

Az esemény címe: „One more thing”, azaz „Még valami” – Steve Jobs előszeretettel használta ezt a szófordulatot a bemutatók során, amikor váratlan újdonságot húzott elő a tarsolyából, általában az esemény végén.

A mostani bemutató valószínűleg a Mac termékvonal Apple Siliconra való átállásáról fog szólni, hiszen az Apple az év végére ígérte az első ilyen hardverű gépek piacra kerülését. A közvetítést a szokásos módon, az Apple oldalán, valamint az Apple TV alkalmazásban lehet figyelemmel követni, illetve szinte bizonyosan lesz YouTube live is. Természetesen mi is lehozzuk majd az esemény legfontosabb bejelentéseit cikk formában.

 

Mire számítunk az Apple Silicontól

Az Apple még az idei WWDC folyamán jelentette be a Mac-ek átállását az Intel processzorairól a saját gyártású Apple Silicon chipekre. Azt ígérték, hogy az első Siliconnal szerelt gépek 2020 végén érkeznek a boltokba, valószínűleg a pontos modelleket és specifikációkat osztják majd meg november 10-én.

Egyelőre sajnos nem tudjuk pontosan, hogy melyik Mac modellek kapják majd meg az ARM-architektúrájú processzorokat. Hallhattunk pletykákat arról, hogy az Apple a 12 hüvelykes MacBookot fogja feltámasztani velük, de szintén felröppentek szóbeszédek egy frissített, 13 hüvelykes MacBook Próról illetve akár egy újraszabott 24 hüvelykes iMac-ről is – ez utóbbiak pedig jóval valószínűbbek, mint a pici, zabigyerek MacBook.

Az Apple már beregisztrálta az új termékeket az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál, így biztosak lehetünk benne, hogy nem csak szoftveres újításokkal készülnek. Az új Macekre pedig a macOS Big Sur bétájában is találhatók utalások, így kérdés sem férhet hozzá, hogy pár új modell be fog mutatkozni.

 

Egyebek

Bár nem valószínű, de mindig megvan a lehetősége, hogy az Apple egyszer csak előhúzza a régóta fejlesztett termékeit az eseményen: ilyenek például az AirPods Studio fejhallgató, az AirTags nyomkövetők és a frissített AppleTV.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése