Lecsúszott a dobogóról 2020 harmadik negyedévében az Apple

Apple Hírek   |   2020.10.31 - 08:54   |   Írta: H.A   |   819
31. okt Lecsúszott a dobogóról 2020 harmadik negyedévében az Apple

Kijöttek az IDC elmúlt negyedévre vonatkozó becslései a telefongyártók eladásait illetően, és az adatok alapján a Xiaomi bekerült a 3 legnagyobb szereplő közé, mégpedig úgy, hogy átvette az Apple helyét a 2020 harmadik negyedévi statisztikák alapján.

Az alábbi ábrán az 5 legnagyobb telefongyártó piaci részesedésének alakulása látható az elmúlt egy évben. A legutóbbi adatok a harmadik negyedévre vonatkoznak, és bizony akadnak érdekes változások. A Samsung továbbra is az első, még javított is az eredményein, a Huaweinek pedig jelentősen csökkentek az eladásai, de egyelőre még tartják a második helyet.

A Xiaomi megelőzte az Apple-t, és így felkerült a harmadik helyre, az almás cég pedig így csak a negyedik lett.

Az alábbi táblázatban látszanak a pontos százalékok és a további helyezettek is:

A Samsung 22%-kal vezeti a mezőnyt, a Huawei 14%-ot tudhat magáénak, a Xiaomi pedig jelentős növekedés után a piac 13%-át szerezte meg. Az Apple 11%-ot ért el, míg az Oppo és a Vivo fej-fej mellett teljesített 11%-kal. Utánuk jön a Realme, a Lenovo, az LG és a Tecno.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy nemrég jelentek meg az új iPhone-ok, amik minden bizonnyal nagyon jól fognak fogyni, így az Apple az utolsó negyedévben valószínűleg visszakerülhet a TOP 3-ba, de akár még az első vagy a második helyet is megszerezheti.

Forrás: NapiDroid.hu

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése