Újabb mérföldkőhöz érkezett az iPhone

Tech Hírek   |   2020.10.30 - 08:47   |   Írta: L Ferenc   |   1451
30. okt Újabb mérföldkőhöz érkezett az iPhone

Az almás okostelefonnal rendelkező aktív felhasználók száma átlépett egy igen komoly határt.

2007 január 9-én Steve Jobs olyat tett, amivel beírta magát a mobiltechnológia történelemkönyvébe: bemutatta az Apple első okostelefonját. Akkor még kevesen gondolták, hogy az iPhone új korszakot nyit a mobiltelefóniában, most viszont már tudjuk, hogy az almás logós készülék világszerte hatalmas sikert aratott és arat mind a mai napig.

Alig több mint 10 évvel az első iPhone bemutatását követően eladták a kétmilliárdodik ilyen telefont is, és most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az Apple okostelefonja. Neil Cybart piaci elemző legfrissebb adataiból kiderül, hogy az aktív iPhone felhasználók száma nemrégiben átlépte az egymilliárdot. 

Az almás mobilok továbbra is igen jól fogynak, de az eladási számokra épülő grafikonok az utóbbi időkben kezdtek ellaposodni, ami elsősorban a világszerte egyre magasabb mobiltelefon penetrációnak tudható be. Ezenkívül fontos megjegyezni azt is, hogy egyre nagyobb azon iPhone felhasználók aránya, akik régi iPhone-jukat cserélgetik újra, vagyis relatíve alacsony a más készülékről iPhone-re váltók száma.

Neil Cybart adatai szerint az iPhone-eladások kétszer csökkentek a közelmúltban: egyszer a 2015-ös, egyszer pedig a 2018-as év végi szezont követően. Amennyiben minden jól megy, a jelenlegi negyedévben mintegy 200 millió új iPhone-t adnak majd el, a jövő év hasonló időszakában pedig majd 250 millió ilyen készülék találhat gazdára világszerte. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése