Ma 10 éve mutatta be Steve Jobs az iPhone-t

Apple Hírek   |   2017.01.09 - 08:50   |   Írta: Pausch Rita   |   6847
09. jan Ma 10 éve mutatta be Steve Jobs az iPhone-t

Rengeteg változás történt ez idő alatt, de a „legjobb” még állítólag csak most jön.

2007. január 9-én San Franciscóban Steve Jobs kisétált a színpadra és bemutatott egy készüléket, ami a cégét, az Apple-t az egyik legnagyobbá emelte a tech iparban. Ma pontosan 10 éve, hogy egy forradalmi termék napvilágot látott és azóta is hódítja a világot.

 

 

Nem egészen 10 év alatt, már tavaly nyáron eladták az egymilliárdodik iPhone-t. Egykor a bemutatón Jobs 3 az egyben készülékként jellemezte: „egy iPod széles kijelzővel, amit érintéssel lehet irányítani, egy forradalmi mobiltelefon és egy nagy áttörést jelentő internetes kommunikációs eszköz”.

 

 

Noha a forma újra és újra megújult, változott azóta a méret, a színek, az iPhone bejárt egy hosszú utat, az egykori Apple vezér látomása mégis egyre pontosabb. Az iPhone-t egy funkcionális telefonnak akarta, ami alkalmas továbbá filmek, podcastok, sorozatok megtekintésére, amin internetet lehet böngészni és, ami képes a fotók szinkronizálására más eszközökkel.

A koncepció ez volt: egy teljesértékű komputer a zsebünkben. Jobs ezt jól látta előre. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a mostani iPhone sokkal közelebb áll a víziójához, mint az első.

 

 

Tim Cook szerint ez még nem a vége, ez még csak a kezdet:

„Az iPhone a vásárlóink életének elengedhetetlen része, manapság jobban, mint valaha, újraírja a kommunikációnkat, szórakoztat, munkaeszköz és maga az életünk. Az iPhone egy mércét állított fel a mobilkommunikáció terén az első 10 évben és még épp csak nekikezdtünk. A legjobb még hátravan.”

A készülék még mindig az Apple legfontosabb terméke és reményeink szerint ebben az évben az Apple feltámad hamvaiból. Szerintünk sokan nagyon várják az idei keynote-ot.

 

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
A legfrissebb pletykák a 2017-es iPhone-okról
Duplán stabilizált kamera kerülhet az iPhone 8-ba
Három méretben támadhat az iPhone 8

SaveSave


Kommentek megjelenítése