A Samsung megint megy az Apple után, kimarad a töltő a Galaxy S30 dobozából

Tech Hírek   |   2020.10.28 - 06:52   |   Írta: H.A   |   3245
28. okt A Samsung megint megy az Apple után, kimarad a töltő a Galaxy S30 dobozából

Júliusi jelentések arra utaltak, hogy a Samsung a jövőben az Apple megkérdőjelezhető példáját követve nem fog töltőt csomagolni okostelefonjai mellé.

Aztán napvilágot láttak bizonyos cáfolatok, de most megint azt beszélik dél-koreai források, hogy a Galaxy S30 telefonok dobozában alig lesz tartozék.

 

 

Az értesülések forrása a ChosunBiz nevű dél-koreai orgánum, amely ipari bennfentesek nyilatkozatai alapján úgy tudja, hogy sem töltő, sem fülhallgató nem lesz a prémium kategóriás mobilok dobozában. Míg a Galaxy S20 modellek csomagolásában 25 wattos töltő és egy USB-C csatlakozós AKG headset egyaránt megtalálható, addig a Galaxy S30 telefonok mellett már csak egy kábelre és egy SIM-tűre fogunk bukkanni.

Annak ellenére, hogy a gyártó nyíltan kritizálta az Apple töltő nélküli dobozait, anyagi szempontból nem is olyan nagy butaság a Samsung számára, ha kihagyja a kiegészítőket a saját telefonjai dobozából. Ahelyett, hogy ezeket a tartozékokat ingyen biztosítaná, arra tudja késztetni a vásárlókat, hogy azokat külön megvásárolják. Ha így lesz, az sem lenne teljesen új húzás, hiszen a Galaxy S20 Ultra mellé is külön kellett megvenni a gyorsabb 45W-os töltőt, ha valaki nem érte be a 25W-tal.

A tartozékok kihagyása a dobozból egyáltalán nem fogja jelentősen csökkenteni a Samsung környezeti hatásait, szóval kár is erre hivatkozni. Bár a kisebb méretű dobozok jótékony hatással lesznek a szállítási költségekre, de akárcsak a nagy konkurensnek, az Apple-nek, nekik is ugyanúgy biztosítaniuk kell majd fülhallgatókat és töltőket azoknak, akik igénylik a tartozékokat (csak éppen külön csomagolásban, külön szállítva). Ráadásul a kihagyott tartozékok még véletlenül sem jelentik azt, hogy a Galaxy S30 mobilok olcsóbbak lesznek.

Szerencsére ezek egyelőre csak szóbeszédek, hivatalos információk még nincsenek, szóval még korai ijedezni. A Samsung Galaxy S30 (vagy S21) mobilok, ha minden igaz, januárban fognak debütálni, sokkal hamarabb, mint általában szoktak. A bemutató napján kiderül majd, kapunk-e töltőt és fülhallgatót az új mobilok mellé, vagy sem.

Forrás: NapiDroid
Kommentek megjelenítése