A Xiaomi máshogy óvja a környezetet, mint az Apple

Tech Hírek   |   2020.10.21 - 09:56   |   Írta: L Ferenc   |   2277
21. okt A Xiaomi máshogy óvja a környezetet, mint az Apple

A kínai gyártó a csomagoláson kíván mostantól spórolni.

Az elmúlt napokban nagy port kavart, hogy az Apple a környezetvédelemre hivatkozva mostantól sem hálózati töltőfejet, sem vezetékes fülhallgatót nem csomagol az okostelefonjai mellé. A Xiaomi gyorsan le is reagálta a dolgot, még pedig oly módon, hogy még a múlt héten készített egy videót, melyből kiderül: a cég vadonatúj Mi 10 T Pro mobilja mellé továbbra is alapáron jár a töltőfej.

A kínai gyártó most eggyel tovább lépett, és bejelentette, hogy 60 százalékkal csökkenteni kívánja az okostelefonjai csomagolásában található műanyag mennyiségét. Az új készülékek első körben Európában kerülnek forgalomba a módosított csomagolással, és úgy tűnik, hogy az első ilyen telefon konkrétan a 250 eurós (90 ezer forint) Xiaomi Mi 10T Lite. 

Ez a nemrégiben leleplezett, 6,67 colos LCD érintőkijelzővel szerelt középkategóriás androidos újdonság minden olyan kiegészítőt felvonultat alapáron, ami eddig is járt a gyártó telefonjai mellé. Ily módon a kompakt dobozban ott rejtőzik többek közt a falitöltő, az USB-C kábel és az átlátszó szilikon védőtok is. 

Nem tudni, hogy a Xiaomi és a rivális gyártók a jövőben milyen arányban és pontosan mikor térnek majd át a töltőadapter dobozból történő kispórolására. Egyes szakértők szerint hasonló lesz a helyzet, mint a 3,5 milliméteres audiócsatlakozó aljzat esetében, aminek elhagyása miatt kapásból szinte mindenki kritizálta az Apple-t, egy évvel később viszont a legtöbb rivális készülékről is eltűnt a jó öreg jack dugalj. 

Mások viszont úgy vélik, hogy az androidos tábor képviselői nem másolják majd le az Apple legfrissebb húzását, mivel az ő készülékeik csak akkor támogatják az elérhető leggyorsabb töltést, ha ehhez az ő egyedi töltőjüket használják. És ezek adott esetben akár ötször nagyobb teljesítményt is képesek leadni, mint az almás logós, vagy egyéb gyártmányú normál töltők. 

Kapcsolódó cikkek:
A Samsung is reagált az új iPhone 12 modellek bemutatójára
Igen komoly az érdeklődés az iPhone 12 iránt
A Xiaomi azonnal beszólt az Apple-nek az új iPhone-ok miatt


Kommentek megjelenítése