WWDC 2020: Bemutatkozott az iPadOS 14, ezek az újdonságok!

Apple Hírek   |   2020.06.22 - 20:20   |   Írta: ARPII   |   2097
22. jún WWDC 2020: Bemutatkozott az iPadOS 14, ezek az újdonságok!

Frissült az iPad operációs rendszere is.

Nemrég mutatkozott be az iPadOS 14, az Apple legújabb tabletes operációs rendszere. Az idei esemény különleges volt, ugyanis először a WWDC-k történetében online volt megtartva. Mi most elhoztuk Nektek az összes újdonságot, ami szoftverrel kapcsolatos.

 

Widgetek

Az iOS 14-hez hasonlóan, már iPad-en is elérhetők az új widgetek, ami teljesen meg fogja változtatni a felhasználói élményt. 

 

Oldalsó Menü

Itt egy Mac-hez hasonló funkció lesz majd elérhető, ami nem más mint egy oldalsó menü, ez a legtöbb gyári alkalmazásban megtalálható lesz majd. Maga az időtartam, amit egy adott tevékenységgel töltönk, ennek a segítségével drasztikusan lerövidülhet majd, hiszen mindig csak egy karnyújtásnyira lesznek a legfontosabb beállításaink, és menüpontjaink.

 

Scribble

Az Apple Pencil az iPad Pro óta itt van velünk, és időről-időre jobb lesz. Most már kézírással is tarthatjuk majd a tempót azokkal, akik inkább a billentyűzetet használják. Ebben lesz hasznos a Scribble, aminek segítségével bármelyik felületen tudunk majd Apple Pencil-el írni, amit a szoftver átkonvertál majd számunkra szöveggé. Ez a funkció jelenleg angol és kínai írást is képes felismerni, a többi nyelv pedig szépen sorban érkezik majd.

 

Minden más

A zenehallgatás is fejődik, ugyanis mostmár teljes képernyős felületet kapunk, ahol az album kép mellett a zeneszöveget is láthatjuk. Siri szintén összemegy majd, ahogyan iOS-ben is, valamint a hívások is kis buborékban jelennek majd meg.

 

Forrás: StillApple.com

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése