WWDC 2020: Bemutatkozott a MacOS 11.0, ezek az újdonságok!

Apple Hírek   |   2020.06.22 - 21:02   |   Írta: ARPII   |   1479
22. jún WWDC 2020: Bemutatkozott a MacOS 11.0, ezek az újdonságok!

Hasznos újdonságok érkeztek.

Nemrég mutatkozott be az MacOS 11.0, az Apple legújabb számítógépes operációs rendszere. Az idei esemény különleges volt, ugyanis először a WWDC-k történetében online volt megtartva. Mi most elhoztuk Nektek az összes újdonságot, ami szoftverrel kapcsolatos.

 

Dizájn

A megjelenésünk ismerős, azonban ez ne tévesszen meg minket, ugyanis jó pár változás érkezett. Ami a nevet illeti, a cég nagyban gondolkodott, ugyanis a Big Sur mellett döntöttek. A felület megjelenése kicsit elmozdult az iPad felé, ami a kapcsolókat és ikonokat illeti, maguk az ablakok pedig lekerekítettebbek lettek. A felső toolbar mostantól már áttetsző, ami még letisztultabb összképet eredményez, az ikonjaink pedig 3D-s megjelenést kaptak.

 

Safari

Az oldalbetöltés átlagban 50%-al gyorsabb a Chrome-énál, és az akkumulátor használat is piacvezető. Valós idejű fordítással is bővült a repertoár, ami nagyon hasznos lehet sok ember számára, főleg itt Magyarországon. Egy átlagos böngésző számos szempontból is több biztonsági kockázatot jelent. A hozzájuk adott bővítmények például mindent látnak, amit csinálunk. A Safari-ban viszont megszabhatjuk majd, hogy egyes bővítmények milyen weboldalon, vagy éppen melyik nap működhetnek majd.

 

A motorháztető alatt

A Mac nemcsak szoftveres téren változott az évek alatt, hardverek és gyártók között is volt pár ugrás. PowerPC után az első váltás MacOS X-re történt, majd az Intel következett, most pedig egy saját vas kerülhet a gépekbe. A cég egyedi, Apple Silicon lapkája méginkább közelebb hozza majd a két kulcs pontot, a hardvert és a szoftvert, ami már egy tető alatt lesz. Ezen már több mint egy évtizede dolgoznak, aminek biztos meglesz a látszata. Az első ilyen Mac várhatóan 2020 végén kerülhet bemutatásra.

 

Minden más

Az új virtualizációs technológiáknak hála, a fejlesztők mostmár más környezeteket is tudnak szimulálni, például Linux-ot is. Emellett természetesen házon belüli szoftvereket is tudnak futtatni, akárcsak az iPhone iOS-ét, vagy az iPad iPadOS-ét. A Mac App Store-ban pedig már az első naptól lehetőségünk lesz letölteni iPhone-os és iPad-es alkalmazásokat is.

 

Forrás: StillApple.com

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése