WWDC 2020: Bemutatkozott a tvOS 14, ezek az újdonságok!

Apple Hírek   |   2020.06.22 - 22:02   |   Írta: ARPII   |   1693
22. jún WWDC 2020: Bemutatkozott a tvOS 14, ezek az újdonságok!

Megérkezett az új Apple TV szoftver.

Nemrég mutatkozott be az tvOS 14, az Apple legújabb TV-s operációs rendszere. Az idei esemény különleges volt, ugyanis először a WWDC-k történetében online volt megtartva. Mi most elhoztuk Nektek az összes újdonságot, ami szoftverrel kapcsolatos.

 

Home alkalmazás

Idén a Home alkalmazás is bekerült az Apple TV könytárába, aminek hála natív HomeKit támogatást is kapott. Ez az jelenti, hogy akár a ház körül lévő biztonsági kamerák képét is ki tudjuk majd lőni a TV-re, például Siri segítségével. 

 

Apple Arcade

Más TV okosító hardverekkel ellentétben, az Apple TV már jó ideje nagyobb hangsúlyt fektek a játékokra is. Idén több felhasználós támogatást is kapunk az Apple Arcade-ben, ennek segítségével a játékosok ott tudják majd folytatni az élményt, ahol korábban abbahagyták. Ezen felül tovább bővül az Xbox kontroller támogatás is.

 

Minden más

Audió megosztás is került az új tvOS-be, ami egy nagyon hasznos frissítés. Ez a szoftver bejelentés kicsit össze lett mosva a Home alkalmazással, és nem véletlenül. Itt kapucsengő értesítést kaphatunk HomePod-on, és beállíthatunk majd aktivitási zónákat is a házkörüli kameráknál. Maga a Home alkalmazás iOS-en és iPadOS-en is felfrissül majd, amit nemsokára megláthatunk majd mi is.

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése