Magic Keyboard és jobb teljesítmény: Frissült a 13 colos MacBook Pro

Apple Hírek   |   2020.05.04 - 20:15   |   Írta: ARPII   |   1445
04. máj Magic Keyboard és jobb teljesítmény: Frissült a 13 colos MacBook Pro

Egy év várakozás után végre megérkezett.

Az új 13 colos MacBook Pro sok téren fejlődött a korábbi modellhez képest, megkapta például a nagyobb testvér Magic Keyboard-ját, és sokkal gyorsabb is lett, a Touch Bar pedig már alapfelszereltség rajta. Kis dolog ugyan, de sokan örülnek majd annak, hogy a 16 colos MacBook Pro után, most itt is kapunk fizikai Esc gombot.

 

Mindezek mellett most már akár tizedik generációs négymagos Intel Core processzorral is kérhetjük ezt a modellt, amihez Turbo Boost gyorsítás is jár, így a 4,1GHz-et is elérhetünk majd. Az Apple szerint 2,8x gyorsabb teljesítményre számíthatnak azok a felhasználók, akik korábbi kétmagos 13 colos MacBook Pro-ról váltanak. Ahogyan azt márciusban tapasztalhattuk a Mac mini-vel, úgy most a 13 colos MacBook Pro-nál is duplázták az alap tárhelyet, így 256GB-ról indulunk és ezt akár 4TB-ra is feltornázhatjuk, ha szeretnénk.

Kijelző téren a korábbi modellnél megszokott 2560x1600-as felbontást kapjuk, 227 pixellel colonként, 500 nites fényerővel és True Tone technológiával. A videókártya a nyolcadik-generációs Intel lapkákban az Iris Graphics 645, a tizedik-generációs modellekkel pedig már az erősebb integrált Intel Iris Plus Graphics szettet kapjuk.

 

A nyolcadik-generációs modellek külső kijelzőt is támogatnak, egészen 5K felbontásig 60Hz-es képfrissítéssel, de ha a számok bűvöletében élünk, akkor kettő 4K-s monitort is ráköthetünk szintén 60Hz mellett. Az új Intel Iris Plus a tizedik-generációs modelleknél pedig lehetővé teszi, hogy egy Pro Display XDR kijelzőt is rákössünk a MacBook-unkra, akár 6K felbontással.

A korábbi 13 colos MacBook Pro-val egyetemben, most is kettő darab Thunderbolt 3-as csatlakozót kaptunk a nyolcadik-generációs modellhez, az erősebbik lapkával szerelt gép esetében pedig négy darab áll majd rendelkezésünkre, jack csatlakozóval megfűszerezve. A vezeték nélküli kommunikációra 802.11ac Wi-Fi-n és Bluetooth 5.0-n keresztül lesz lehetőségünk.

A konfiguráció 539 990 Ft-ról indul, a nyolcadik-generációs 1,4GHz-es négymagos Intel Core i5-ös processzor esetében, Turbo Boost gyorsítással (egészen 3,9GHz-ig), 8GB RAM-mal és 256GB belső tárhellyel, emellett pedig szintén nyolcadik-generációs i7-es opciónk is lesz majd. A teljesen kimaxolt verzió tizedik-generációs 2,3GHz-es, négymagos Intel i7-es processzorral Turbo Boost gyorsítással (akár 4,1 GHz-ig) 32GB RAM-mal és 4TB belső tárhellyel pedig  1 519 990 Ft-ba kerül majd.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése