Virtuális WWDC érkezik június 22-én

Apple Hírek   |   2020.05.05 - 19:25   |   Írta: ARPII   |   1230
05. máj Virtuális WWDC érkezik június 22-én

Ezt is megértük.

Az Apple még az év elején megerősítette, hogy jelentős változtatásokat fog eszközölni az éves fejlesztői konferenciájával kapcsolatban, ugyanis idén teljesen digitálisan fog zajlani az esemény a koronavírus miatt. Ekkor még csak annyit mondtak, hogy a WWDC a szokott időpontban lesz megrendezve, azonban konkrét dátumról nem volt szó. És ez egészen máig így volt, amikor is kiderült, hogy a virtuális esemény június 22-én hétfőn kerül megrendezésre. A konferenciát ezúttal majd a Fejlesztői alkalmazásból és a fejlesztői weboldalról érhetjük majd el.

 

A WWDC20 az eddigi legnagyobb konferenciánk lesz, ahol összehozzuk a fejlesztőinket a világ minden pontjáról, egy eddig még nem látott módon, hogy az Apple platformok jövőjéről beszéljünk. Alig várjuk, hogy júniusban ismét találkozhassunk a globális fejlesztő közösségünkkel és megosszuk velük mindazokat az új dolgokat, amiken azért dolgozunk, hogy segítsük őket még fantasztikusabb alkalmazások és szolgáltatások létrehozásában. Természetesen ahogyan közelebb kerülünk az eseményhez, úgy fogunk még több érdekes részletet elárulni a WWDC20-ról.

Phil Schiller

 

Emellett bejelentették az új Swift Diák Kihívást, aminek keretein belül a fiatalok megmutathatják a kódolás iránt érzett vonzalmukat úgy, hogy létrehozzák a saját Swift playground-jukat. A kihívás mostantól él, és egészen május 17-ig van lehetőség jelentkezni.

 

A diákok szerves részét képezik az Apple fejlesztő csapatának, a tavalyi év folyamán 350 fejlesztő diákot látott a WWDC, 37 különböző országból. A WWDC20 virtuális jelenléte ellenére, idén is számítunk a fiatal fejlesztők kreatív részvételére a világ minden pontjáról. Alig várjuk, hogy láthassuk a következő generáció innovatív gondolkodását, amikor is az elképzelések valósággá válnak a Swift Diák Kihíváson keresztül.

Craig Federighi

 

A Swift Diák Kihívás a Swift Playground alkalmazáson keresztül lesz elérhető, amit letölthetünk iPad-re és Mac-re egyaránt. Ezen az appon keresztül jópofa és interaktív módon tanulhatjuk meg az Apple programozási nyelvét, a Swift-et. Azok a diákok, akik éreznek magukban elég elszántságot, azoknak május 17-ig van lehetőségük elkészíteni egy interaktív jelenetet, ami nem több három percnél. A nyertesek egy exkluzív WWDC20 kitűző csomagot és egy dzsekit kapnak.

Az idei több szempontból is érdekes konferencia lesz, egyrész a már említett szokatlan digitális részvétel, másrészt pedig a kései dátum miatt. Az Apple eddig ugyanis mindig június elején tartotta ezt az eseményt, a tavalyi például június 3-án volt, de a legkésőbbi dátum is június 13 volt, amikor az iOS 10-et mutatták be, még anno 2016-ban.

 

Forrás: StillApple.com

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése