Ennyit fizet végül a Samsung az Apple másolásáért

Apple Hírek   |   2018.05.25 - 10:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   6280
25. máj Ennyit fizet végül a Samsung az Apple másolásáért

Lezárult a 8 éves szabadalmi vita.

A Samsungnak öt Apple szabadalom megszegése miatt 539 millió dollárt kell fizetnie a cupertinói cégnek – határozott a bíroság a mai napon. A sok évre visszamenő ügy a 2010 és 2011 közötti Androidos okostelefonokat érintette.

A Samsung másolásáról régóta meggyőződött a bíróság, de az ezzel okozott kár pontos értékén 6 éve nem tudtak megállapodni a felek. Az Apple 1 milliárd dollárt követelt, míg a Samsung csak 28 milliót lett volna hajlandó fizetni. A bíróság éppen a kettő között döntött, ami természetesen az Apple-nek kedvez inkább.

A 8 éves ügy egyik jelentősége, hogy megerősíti a dizájn szerepét a tech világban. Mikor a bíróság csökkenteni akarta a becsült kárt, akkor rengeteg formatervező emelte fel a hangját, mondván, hogy az olyan eszközöknél, mint az okostelefonok, döntő szerepe van a megjelenésnek.

A felek továbbá arról is rengeteget vitáztak, hogy mi alapján kéne felbecsülni az Apple kárát. A cupertinóiak azt követelték a Samsungtól, hogy az érintett okostelefonokból befolyt haszon teljes részét ruházzák az Apple-re, amíg a Samsung csak az érintett alkatrészeket figyelte.

Az Apple ugyan majdnem kétszerennyit követelt, mégis a mostani nyilatkozataik szerint elégedettek a döntéssel. A Samsung eközben azt jelezte, hogy számukra még nincs vége az ügynek. Nem törődnek bele a több mint félmilliárd dolláros kártérítési kötelezettségbe.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése