iRing?!

Apple Hírek   |   2015.10.01 - 16:32   |   Írta: Zoltan C   |   2449
01. okt iRing?!

Hivatalos: az Apple tervezett egy okosgyűrűt.

Meg is kezdte már az almás cég az ötlet szabadalmaztatását, saját megfogalmazásukban egy "gyűrű alakú számítóegység" levédését. A skiccek alapján a gyűrű alakú szerkenytűn érintőképernyő, belül processzor, vezetéknélküli adó-vevő és egy tölthető akksi is helyett kap.

A szabadalom leírásából leginkább egy lekicsinyített Apple Watch körvonalazódhat lelki szemeink előtt, sőt olyanokat is tudna a kis kütyü, amit jelenleg még a Watch sem. Hordhatnánk jobb vagy bal kezünk mutatóujján és egy másik ujjunkkal görgethetnénk rajta, körülbelül úgy, mint az Apple Watch esetében.

Nem titkolt célja tehát az Apple-nak, hogy további olyan termékeket hozzon létre, amelyek elszakadnak a hagyományos "fogom a mobilomat a kezemben" vonaltól. Ennek oka nem csak puszta hipszterkedés, hanem sok esetben rápillantani csuklónkra - ez esetben akár csak a mutatóujjunkra - sokkal biztonságosabb, kényelmesebb, sőt egyes szituációkban társadalmilag elfogadottabb is lehet.

Az új készülékről közreadott rajzok többségén szerepel egy apró érintőképernyő, ami természetesen megkapná a 3D Touch-ot. Leírása alapján helyet kapna Siri is, így a hangutasítás megoldott. Az apró mikrfon és hangszóró pedig arra enged következtetni, hogy a hangívások fogadása is megoldott lenne.

Itt rajz az érintőkijelzővel tervezett változat elejéről:

Egy pedig a hátuljáról:

Több lehetséges dizájn opcióban egyeztek meg végül az Apple mérnökei:

Ez az oksogyűrű egyfajta távirányítóként szolgálhat sok egyéb Apple termékhez, mint például az iPhone, Apple TV vagy a Homekit vagy akár az olyan rendszerekhez, mint a CarPlay. Párosíthatnánk Wifin, Bluetooth-on vagy akár NFC-n keresztül. Tranzakciókat hitelesíthetnénk egy hanutasítással vagy egy kézfogással pénzt utalhatunk valakinek. Számtalan izgalmas és futurisztikus felhasználási terület rejtőzik egy ilyen kis kütyüben.

Természetesen, ez még korántsem garancia arra, hogy bármikor is megvalósul az "Apple Ring" projekt. Híres az Apple a szabadalmak végül meg nem építéséről. Jelentheti mindez csupán annyit, hogy valaha az Apple más irányba vitte volna a viselhető technológiát.

Érdekességként érdemes megemlítenünk már ma is elérhető okosgyűrű projekteteket. Ilyen az Arcus ami egy magyar okosgyűrű próbálkozás, vagy a Ringly, amelynek igazán sikerült megrengetni a piacot, talán ha ránézünk, meg is értjük a miértet:

Szerintetek lenne piaca egy okosgyűrűnek?

Forrás: businessinsider.com

Kapcsolódó cikkek: Magyar okosgyűrű - Arcus 

A titokzatos okosgyűrű lenyomja az okosórát?


Kommentek megjelenítése