Magyar okosgyűrű - Arcus

Tech Hírek   |   2014.07.01 - 10:43   |   Írta: Pausch Rita   |   4567
01. júl Magyar okosgyűrű - Arcus

Mindig őszinte örömmel írok a magyar kezdeményezésekről.

Még akkor is, ha általában az ilyen jellegű dolgokra, termékekre, alkalmazásokra általában külföldi oldalakon bukkanok rá. Miközben büszke vagyok és örülök a hazai tehetségeknek egy kicsit szomorúnak is tartom, hogy a legtöbb esetben az ilyen „start-up”-ok arra szorulnak, hogy termékeiket angolul mutassák be, amerikai vagy nemzetközi oldalakon hirdessék. Persze érthető, a magyar piac kicsi és anyagi szempontból jóval korlátoltabb, mint egy amerikai vagy egy nemzetközi. De mégis… Olyan jó lenne, itthonról értesülni, magyarul.

A magyar bú helyett, azonban térjünk a sokkal pozitívabb lényegre! Ezúttal magyarok álltak elő egy Arcus Motion Analyzer névre keresztelt okos gyűrűvel. 

Az Arcus női szemmel állati jól néz ki, különösen a magyar motívumokkal díszített tulipános változat, de a díszítés nélkülieket férfi kézen is simán el tudom képzelni. Itt megjegyezném, hogy a célra, amit szolgál még sokkal praktikusabbnak is tartom, mint például egy okosórát. A bemutatók szerint az eszköz Bluetooth 4.0 LE-n keresztül kommunikál okostelefonnal, tablettel, számítógéppel vagy akár más Bluetooth eszközzel is, mint például a reklámfilmben is látható drón-helikopterrel. 

Az Arcus ötvözi a tevékenység naplózást és a mozdulattal való irányítást, tulajdonképpen három dimenziós térben érzékeli a mozdulatokat. Ez egyfelől jól jöhet a különféle sporttevékenységek naplózásánál, mert az általa kinyert adatok és statisztikák jóval tovább mutatnak annál, amire az általános eszközök képesek. 

arcus image 04 1024x768

A szép kivitelezést az sem rontja el, hogy valahol a töltést biztosítandó egy csatlakozóhelyet rejtettek volna el az „ékszeren”, ugyanis vezeték nélkül lehet tölteni.  

Az Arcushoz jelenleg ingyen elérhető mobilalkalmazás, aminek segítségével bárki megnézheti, hogy a saját kezén hogyan is mutatna egy ilyen eszköz. Valamint természetesen a Kickstarter kampány sikeres esetén magához az Arcushoz is elérhető lesz támogató app.

Sok sikert a fejlesztőknek a kampányhoz! Mi drukkolunk!

Forrás: www.imore.com/arcus

www.kickstarter.com/projects/arcus

 


Kommentek megjelenítése