Ringly - Egy gyűrű mind felett…

Tech Hírek   |   2014.06.11 - 08:25   |   Írta: Pausch Rita   |   1543
11. jún Ringly - Egy gyűrű mind felett…

Tulajdonképpen az okos eszközök tárházából már csak ez hiányzott igazán: egy gyűrű.

„Egy gyűrű mind felett.” Egy gyűrű, ami reméljük, hogy se nem kegyetlen, se nem zár sötétbe, ellenben okos és szép. Egy gyűrű, ami olyan a nőknek, mint az okosóra a férfiaknak. A legfőbb különbség csak az, hogy valahogy a női viselhető technológiák mindig egy fokkal jobban sikerülnek azoknál, amit a férfiaknak szánnak.  Korábban már írtunk a Cuff ékszerekről, most pedig újabb kitűnő kezdeményezést mutatunk be a viselhető technológiák közül.  

 

Megérkezett a Ringly. Egy olyan viselhető okos eszköz, ami kitűnően ötvözi a külcsínt és a tartalmat. Egy divatos, szép ékszernek tűnik, valójában azonban egy high-tech okosgyűrű, ami folyamatosan jelez, ha a telefonra hívás, vagy bármilyen egyéb fontos jelzés érkezik. Én is számtalanszor futottam már bele, hogy hétköznapi rohanás közben a női táska mélyéről egyszerűen nem hallatszott rendesen még a leghangosabb jelzés, csengőhang sem.  Most viszont ez a gond is letudva.

 ringly2

A gyűrűhöz tartozó app iOS-hez és Androidos eszközökhöz is elérhető, magát az okos ékszert pedig Bluetooth LE hálózaton, vagyis energiatakarékos Bluetooth-on keresztül éri el. Az alkalmazáson keresztül be lehet állítani, hogy a gyűrű milyen jelzést adjon, illetve akár azt is, hogy különféle módon figyelmeztessen hívásra, szöveges vagy egyéb üzenetekre. Valamint arra is figyelmeztet az apró ékszer, ha a telefont elhagynánk, vagy otthon hagynánk. Ráadásul a Ringly eleme egy feltöltéssel akár három napon keresztül is üzemképes. 

Maga a gyűrű foglalata 18 karátos aranyból készült, a foglalatba helyezve pedig különféle féldrágakövek közül válogathatunk színek függvényében a fekete ónix, a zöld smaragd, a rózsaszín zafír és a szivárványos holdkő közül. 

ringly3

A Ringly vezérigazgató, és társalapítója, Christina Mercando, elmondta, a cél az volt, hogy olyan termékeket készítsenek, amik stílusosak és egyben hasznosak is. Olyasmiket, amiket a nők szívesen és büszkén viselnek. Ők abban hisznek, hogy a viselhető technológiák terén nagyon fontos, hogy a maga a műszaki szerkezet nagyon diszkrét legyen és észrevétlenül integrálódjon a mindennapi életbe. A vezérigazgatónő azt is elmondta, hogy ő minél többet viseli a saját Ringly-jét annál jobban szereti, már egészen olyan számára, mint egy személyi asszisztens és viccesnek tartja, hogy az ékszere beszél hozzá. 

Immár elővételben elérhető a Ringly, ilyen módon 145 dollárért. Különféle méretekben (6,7,8) árusítják majd. Női szemmel az első olyan viselhető technológia, ami nagyon tetszik. Bár a Cuff karkötői és nyakláncai is elég szépek, alkalomadtán egy ilyen „drágaszágra” bizony majd én is benevezek.


Kommentek megjelenítése