Ennyibe kerülnek az új iPhone-ok

Apple Hírek   |   2015.10.01 - 13:24   |   Írta: B Ádam   |   1299
01. okt Ennyibe kerülnek az új iPhone-ok

Az IHS Technology utánajárt, hogy mennyiért állítják elő az új iPhone modelleket.

A piackutató cég szerint a legdrágább komponens az Apple új 3D kijelzője, amelynek egyetlen darabja 52,5 dollárba kerül. Ezt követi a maga 22 dollárjával az A9-es processzor, míg a 2 GB-ra növekedett RAM 17 dollárba fáj a cupertinóiaknak. A hálózatokért felelős chiphez 13 dollárért jut hozzá a cég, viszont az elő- és hátlapi kamera modul összesen kerül 22,5 dollárba.

A többi alkatrészt is belevéve az iPhone 6s összeállítási költsége 211,5, a 6s Plus-é pedig 236 dollár, ami a telefon fogyasztói árához képest egyáltalán nem tűnik soknak. Persze az Apple-nek számolnia kell a fejlesztések, előállítások és szállítások áraival is, azonban még így is jókora haszonnal adnak el egyetlen készüléket is, ami nagyméretű profitot eredményez a vállalatnak – gondoljunk csak arra, hogy hány készüléket adtak el az új modellekből csak az első hétvégén.

Tim Cook vezérigazgató természetesen mindent tagad, és spekulációnak nevezi az IHS elemzését, azonban egy kicsit is belegondolva ezek a számok igencsak reálisnak tűnnek.

Forrás: appleinsider.com


Kommentek megjelenítése