Boot képernyős iPhone 6s-t fotóztak

Apple Hírek   |   2015.08.26 - 09:20   |   Írta: Máté Gergő   |   3814
26. aug Boot képernyős iPhone 6s-t fotóztak

Egy ideje már terjednek az új iPhone alkatrészek fotói.

Most azonban olyan képeket tett közzé a MacRumors, melyeken a készülék alaplapja és a kijelzője összeillesztve eljutott a töltőképernyőig. Ez azt jelenti, hogy már részben működő iPhone 6s okos telefont láthatunk, amin feltűnik a fogaskerék ikon. Az alábbi videón különböző iPhone 6s és iPhone 6 alkatrészek láthatóak. Néhány komponens hiányzik, nincs például hátlapi kamera, de az iPhone-t mégis sikerült elindítani:

Az egyik legnagyobb újdonsága az új készüléknek a Force Touch támogatás. Ezzel az eljárással az okos telefon képes megkülönböztetni a különböző erősségű érintéseket (nyomásokat). Természetesen a betöltés közben ezt nem érzékelhettük, de a fotókon látszik, hogy a kijelző alatti árnyékolás megoldása különbözik az iPhone 6-nál látottaktól és a csavarok helyett sok esetben ragasztást figyelhetünk meg.

Az iPhone 6s alkatrészek mellett az alaplapról is több fotót bemutattak. Korábban beszámoltak a Qualcomm's MDM9635M LTE baseband modem -ről, ami gyorsabb LTE kapcsolatot tesz lehetővé. Emellett az új iPhone adó-vevő chipje a szintén Qualcomm gyártmányú WTR3925 lett. 

A kép felső részén az iPhone 6s alaplapját láthatjuk, alatta a piros keretben a WTR3925  adó-vevő chip van, míg a kékkeretes a WTR1625L, a sárgakeretes komponens pedig a WFR1620. Az új chip a modernebb 28 nm-es technológiával készült, szemben az iPhone 6 és iPhone 6 Plus-ban található WTR1625L-el, amit még a 65 nm-es technológiával alkottak. Fontos részlet, hogy a WTR3925 már nem igényli a WFR1620-as társprocesszort, így sokkal gyorsabb adatátviteli sebességgel rendelkezik.

Az iPhone 6s egyik leglényegesebb alkotóeleme az A9-es processzor. Sajnos az alábbi képen nem látszik a jelzés és azt sem tudjuk, hogy mekkora mennyiségű memóriát kapott a készülék:

Viszont feltűnő, hogy az új A9-es processzor nagyjából 10%-al méretesebb az elődjének számító A8-nál. Ennek oka nem ismert, de valószínűsíthető, hogy a helyszűke miatt a processzor megkapott pár új feladatot.

Az iPhone 6s szeptember 9-én fog megjelenni, ám ezen a napon az Apple még számos meglepetést tartogat számunkra.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Ezeket látnánk szívesen a legújabb iPhone-ban

iPhone 6s: hajlításteszt kipipálva [videó]


Kommentek megjelenítése