Ezeket látnánk szívesen a legújabb iPhone-ban

Apple Hírek   |   2015.08.20 - 14:00   |   Írta: Zoltan C   |   4986
20. aug Ezeket látnánk szívesen a legújabb iPhone-ban

Már biztosra vehetjük, hogy szeptemberben érkezik új fóni, de a megjelenésig - mint mindig - rengeteg a nyított kérdés.

Egyáltalán hogy fogják hívni? 6s? 7? Több féle méret és árkategróia lesz? Vagy ezt már véglegesen elvetették? 

Most ezekre választ sajnos nem tudunk adni, de összeszedtük nektek amit az internet népe és mi is szivesen látnánk az Apple legújabb zászlóshajójában.

1. Egy kisebb kijelzőjű változat

Szívügyemnek tekintem a kérdéskört, bár tudom, hogy mindenki más hatalmas előrelépésnek tartja az almás pékalapátok megjelenését. Én Jobs papával értek egyet: a mobiloknak van egy bizonyos mérethatára - nála ez 3,5 inch. Persze sok mindenhez jól jön a hatalmas kijelző, de arra azt mondom ott van a tablet. A mobil legyen könnyen hordozható, egy kézzel használható és ne kelljen minden percben arra gondolnom, hogy jaj mindjárt leejtem vagy betöröm a kjelzőt. Valahol az 5s volt talán a legtökéletesebb méret, szépen mutatott rajta minden, de nem kellett egy haver a cipeléséhez. Jelenleg kevés esély mutatkozik rá, hogy kapunk egy 5s és egy 6-os méretű új iPhone-t is ősszel, de a remény hal meg utoljára.

2. Vezetéknélküli töltés

Korunk új őrülete, ami rendkívül futurisztikus de - többek közt azért is - frusztráló, mert nem túlságosan széles körben elterjedt. Akkor dobbanthatna vele nagyot az Apple, ha ugyanazzal a töltővel lehetne tölteni a Watchot is.

3. Strapabíró Lightning kábelek

Biztosan sokan ismerik hazánk különlegességét a tiszavirágot, amely csak egy napig él. Na, ez pont ezerszerese egy átlag iPhone töltő élettartamának! Viccet félretéve, ezzel igazán kezdhetne már valamit az Apple. Főleg, hogy egy eredeti töltőt csillagászati áron mérnek - vagy talán pont ezért nem kezdenek semmit a problémával? Persze sok esetben védve vagyunk a garancia által, de hát azért na.

4. Soha többé 16 gigás változatot

Én személy szerint már az 5s megjelenésekor sem értettem a kategória létjogosultságát, ha csak nem a profitmaximalizálásért van ez is. Így irreálisan többet el lehet kérni 32 vagy 64 gigáért. Az iOS 8 elterjedtsége is valószínűleg a a 16 gigás változatok miatt stagnál. Az 5,7 gigás OTA frissités eléggé combos ezeknek a készülékeknek. Persze ott az iTunes....de az iTunes továbbra sem a legkedvencebb progija a népnek.

Egyébként is, ma már, amikor egy fotó 2 megabájt körül van, 16 giga (amiből effektív 12-t ha látunk) túlságosan túlhaladott.

5. iPhone 6 Plus kamera

Optikai képstabilizálás! Legalább ilyet szeretnénk továbbra is, ugyanis jelentős a különbség egy 6-tal és egy 6 Plusszal lőtt kép között.

Itt viszont érdemes egy kicsit többet elidőznünk, mivel igen vad hírek szivárogtak ki kamera fronton. Szó van egy 12 megapixeles hátsó és egy 5 megapixeles elülső kameráról, méghozzá ezúttal előre is kerülne vaku! A fő kamera képes lenne 4K videóra, 240 fps slow-mo videóra. Elől 1080p videó, slow-mo és panoráma mód! Mindezeket egy kiszivárgott iOS 9 kód alapján gondolják az okosok, addig is mi joggal csorgathatjuk a nyálunkat szeptemberig. További érdekesség az a vadnál is vadabb pletyka, hogy DSLR közeli tudású kamerája lesz a legújabb iPhone-nak. Ami biztos, hogy felvásárolt az Apple egy ezzel foglalkozó céget.

6. Több RAM

Nem csak a specifikáció megszállottak miatt mutatna ez jól, hanem a Safari teljesítményén is sokat dobna némi plusz memória. Ráadásul a 64 bites appok egyábként is több memóriát igényelnek, mint a 32 bitesek.

7. Csúszós alumínium helyett valami alternatív anyag

Az iPhone 6-ot és 6 Pluszt sikerült olyan fémből megalkotni, ami remek hír a kijelzőpótlással foglalkozó cégeknek és a harmadik féltől származó biztonságos tokok gyártóinak. Viszont most már jó lenne ha valami kevésbé csúszóson is elgondolkoznának Cupertinoban.

8. Még nagyobb felbontás

Az iPhone 6 326 ppi-t, a Plus pedig 401 ppi-t tud. Ez jó, de pár androidos mobil azért igen csak lekörözi őket, például a HTC M9 a maga 441 ppi-jével. Ha már a phabletek mellett tette le a voksát az Apple, akkor jó lenne a felbontást is ehhez igazítania!

9. Jobb akkumulátoridő

iPhone tulajok vesszőparipája. Egyik okostelefonnak sem ez az erőssége, de az iPhone különösen a lista végén kullog e tekintetben. Szerintem bárki áldozna pár extra millimétert, pár extra óra üzemidőért. Ráadásul, a listán eddig szereplő kívánsagok nagy része is plusz energiát igényel, ami egy nagyobb teljesítményű akksi után kiált.

10. Hajlitható kijelző

Az utolsó pont legalább annyira megosztó lehet, mint az első, de annál is valószerűtlenebb - legalábbis még. A "bendgate" vádakra a legfrappánsabban egy hajlítható kijelző bevezetésével lehetne felelni. Hovatovább, a Samsungnak is rendesen oda lehetne pirítani vele, akik már évek óta ígérgetik a technológiát.

képek forrása: techradar.com

Kapcsolódó cikk:  iPhone 6s: hajlításteszt kipipálva [videó]


Kommentek megjelenítése