Az Apple új HomePod-ot tervez kiadni?

Almás Pletykák   |   2024.06.20 - 14:23   |   Írta: Hidasi Ákos   |   211
20. jún Az Apple új HomePod-ot tervez kiadni?

Hamarosan érkezhet a képernyővel ellátott HomePod!

A HomePod 2 2023 elején történő kiadása után számos pletyka látott napvilágot egy új HomePod modellről, amely valamilyen kijelzőt tartalmaz majd. Ezek a pletykák két különböző elképzelésre összpontosítottak arra vonatkozóan, hogy mi is lenne valójában egy kijelzővel ellátott HomePod. Az elterjedtebb pletyka egy hagyományosabb okoskijelzőről szól, a másik pedig egy sokkal fejlettebb asztali eszközről, robotkarral.

Az Apple egy intelligens kijelzőn dolgozik Ming-Chi Kuo ellátási lánc elemző szerint az Apple okos kijelzős terméke valószínűleg egy 7 hüvelykes LCD kijelzőt tartalmaz majd. Ezzel hasonló lenne a piacon lévő más termékekhez, például az Amazon Echo Show-hoz. Az eszköz FaceTime-hívásokra, az okosotthonok kiegészítőinek vezérlésére és a Sirivel való interakcióra lenne jó. A9to5Mac hírportál elemzői felfedezték, hogy az Apple korábban már tesztelte a tvOS-t az iPad minin, ami arra utalhat, hogy a vállalat hasonló képernyőméretet tervez majd használni a készülő okoskijelzős termékhez. Bár Kuo eredeti jelentésében még 2024 eleji megjelenési dátumot említett, nyilvánvalóan ez végül nem igazolódott be. Azonban az utóbbi időben számos utalást láttunk erre a készülékre az Apple béta szoftverében, így valószínű, hogy ez a készülék már a sarkon van.

Egyes elemzők egy „HomeAccessory17,1” nevű, még meg nem jelent eszközt szúrtak ki a backend kódban. Ez a hivatkozás arra utal, hogy az eszköz az A18-as chip egy változatát fogja futtatni, amely az idei iPhone 16-os modellekkel debütál majd. Ha a közelgő kijelzővel ellátott HomePod A18-as chipet visel, akkor az eszköz valószínűleg támogatja majd az Apple Intelligence-t, amit a jelenlegi HomePod modellek nem. Ez elég nagy dolog lenne, hiszen a Siri hatalmas ugrást tesz az Apple Intelligence segítségével, ami elég fontos lenne egy olyan eszközön, amellyel elsősorban úgy lépünk kapcsolatba, hogy beszélünk hozzá.

ABloomberg munkatársa, Mark Gurman korábban már utalt egy „iPad-szerű, mágnesesen falra rögzíthető okos kijelző” lehetőségére is. Ez némileg eltér a korábbi elképzelésektől, mivel azt sugallja, hogy az Apple egyfajta olcsóbb táblagépen dolgozhat, csakhogy azon nem az iPadOS futna. Gurman mágneses falikarokat említ, de azt is el tudnám képzelni, hogy az Apple egyéb kiegészítőkből álló ökoszisztémát épít ki, amelyek közül az egyik a Google Pixel Tablethez hasonló mágneses hangszóródokkoló lehet.

 

Egy új Apple operációs rendszer: homeOS

Az Apple-ről már régóta pletykálták, hogy egy homeOS nevű új operációs rendszeren dolgozik, a pletykák már 2021-ig visszamenőleg is visszanyúlnak. Nemrégiben újabb utalásokat találtak a tvOS 17.4-en belül, amelyek ezt a „homeOS” márkanevet említik. Nem teljesen világos, hogy a homeOS egy teljesen új operációs rendszer lesz-e (bár valószínűleg továbbra is a tvOS-en alapul majd), vagy csak a tvOS átnevezése. Akárhogy is, az új HomePod képernyős termékek valószínűleg valamilyen módon tartalmazni fogják ezt a márkajelzést.

A hónap elején ráadásul egy új, „PlasterBoard” nevű érintőképernyős felületet találtak a tvOS 18 béta 3-ban. A PlasterBoard még korai stádiumban van, de eddig egy új jelszóképernyőt láttunk, ami ma még nem létezik a tvOS-ben. Valószínűleg lenne értelme egy megfelelő Lock Screen-nek egy olyan terméken, mint a pletykált “HomePod with Display”, mivel azt egy a tv készülékeknél személyesebb eszköznek szánják.

 

Az Apple következő nagy dobása: otthoni robotika

Az Apple Car törlése után az Apple állítólag elkezdte áthelyezni a mérnököket, hogy különböző otthoni vonatkozású robotikai termékeken dolgozzanak, amelyek a vállalat „következő nagy dolgaként” szolgálnak.

Miközben a csapatok olyan fejlettebb termékeken is dolgoznak, mint például egy „mobil robot, amely képes követni a felhasználókat otthonukban”, az egyik fókuszban lévő termék egy kijelzővel ellátott asztali robotikai eszköz volt. Korábban Gurman úgy hivatkozott erre az eszközre, mint egy „HomePodra, amelynek képernyője úgy forog, mint egy robotkar”. A Bloomberg beszámolója szerint az eszköz képes lenne a felhasználó fejmozgását utánozni FaceTime-ozás közben, például bólintást. Emellett képes lenne arra is, hogy hívás közben - a robotkarjának köszönhetően - egy adott személyt rögzítsen a tömegben. Az Apple-t azonban állítólag aggasztja, hogy az emberek hajlandóak lennének-e fizetni egy ilyen fejlett eszközért. A kar súlyának kiegyensúlyozása egy ilyen kis állványon technikai kihívásokat is jelentett, és a vállalat végül talán nem is fog továbblépni egy ilyen típusú termékkel.

 

 

Egyes felhasználók azonban úgy gondolják, hogy a HomePod ezen változata remekül nézne ki és működne az iMac G4 Flat Panelen (2002) használt régebbi krómozott lengőkarral. Az illető saját elmondása szerit el tudná képzelni, hogy a lengőkaros panelt az Apple Music és más lejátszók, a Home alkalmazások futtatására használja. Egyesek szerint nagyjából bármi, amire egy Apple számítógépet használhatnak, arra jó lehetne egy ilyen készülék

 

Összefoglalás

Végül is, az Apple már létrehozott egy hasonló funkciót a Center Stage segítségével, egy Ultra Wide kamerával és ráközelítéssel arra, aki éppen beszél, ami nyilvánvalóan sokkal költséghatékonyabb lenne, mint egy robotkar. Mivel az eredeti 349 dolláros HomePod végül megbukott, szerintem az Apple-nek több értelme van a kijelzővel ellátott HomePoddal a költségeket csökkentenie, ahelyett, hogy egy élvonalbeli eszközt adna ki.

Végső soron, egy csomó változó elképzelés létezik, hogy az Apple HomePod a végén hogy fog kinézni. Egy dolgot azonban biztosan állíthatunk: az Apple mindenképpen többet fektet az okosotthon-termékekbe, mint korábban tette, és valószínűleg a következő egy évben láthatjuk is majd néhány fejlesztésüket.

Az Apple egyébként kísérletezett egy olyan HomePoddal is , amelynek tetején egy kör alakú LCD kijelző van, szemben a jelenlegi LED-ekből álló sorozattal, ami a jelenlegi generációs HomePodon van. Bár ez a termék valószínűleg nem egy teljes értékű Smart Display lesz, mint a többi korábban említett pletyka, a B720 kódnevű termék fejlesztése - a hírek szerint - már előrehaladott állapotban van.

Forrás: 9TO5Mac

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése