Rengeteg a mobiltelefon kijelzőtörés

Tech Hírek   |   2024.06.18 - 09:41   |   Írta: L Ferenc   |   2696
18. jún Rengeteg a mobiltelefon kijelzőtörés

A készülékek 90 százaléka kijelzőtörés miatt kerül a hazai szervizekbe.

A kijelző sérülése a leggyakoribb probléma, amely miatt a magyar felhasználók szervizhez fordulnak: a piacvezető hazai mobiltelefon szerviz, a TMX Mobile Solution Kft. szerint a térítéses javítások 90 százaléka kifejezetten kijelzőtörésből ered. A leggyakoribb esetek közé tartozik, hogy a felhasználók véletlenül elejtik, leverik a készüléket vagy kicsúszik a zsebükből. 

Véletlenül leejtett, asztalról, polcról levert vagy zsebből kicsúszó okostelefonok adják a térítéses kategóriába tartozó javítások 90 százalékát Magyarországon. A kijelző valamilyen fokú sérülése magasan a leggyakoribb probléma, ami miatt a felhasználók szervizhez fordulnak a mobiltelefonok javításával foglalkozó TMX Mobile Solution Kft. szerint.

A szerviz ajánlása alapján a védőtokok és védőfóliák hozzájárulhatnak a készülékek védelméhez, fontos azonban megérteni, hogy ezek a védelmi eszközök nem nyújtanak teljes garanciát a mobiltelefonok sértetlenségére. Ajánlott óvatosan kezelni a készüléket, és ügyelni arra, hogy ne essen le vagy ütközzön kemény felületekkel. 

Emellett nem javasolt a mobiltelefonok farzsebben tárolása: ilyenkor a készülék különböző nyomásoknak és mozgásoknak van kitéve, amelyek sérülést okozhatnak, vagy könnyen kicsúszhat, leeshet a telefon. Fontos hangsúlyozni, hogy az óvatosság és a gondoskodás a legjobb módja annak, hogy minimalizálható legyen a sérülések kockázata.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése