Új színekben támadnak az iPhone 16 Prók

Almás Pletykák   |   2024.03.27 - 08:37   |   Írta: L Ferenc   |   2668
27. márc Új színekben támadnak az iPhone 16 Prók

Lássuk, milyen változatokban lesznek kaphatók az idei Pro kategóriás almás mobilok.

Az Apple legutóbb tavaly szeptemberben mutatott be új okostelefonokat, a relatíve olcsó iPhone 15-öt, a nagykijelzős iPhone 15 Plust, a kompakt csúcsmobil iPhone 15 Prót és a mindent bele kategóriás iPhone 15 Pro Maxet. Nyílt titok, hogy az amerikai gyártó legközelebb idén ősz elején rukkol majd elő új telefonokkal, még pedig nemes egyszerűséggel az iPhone 16-tal, az iPhone 16 Plus-szal, az iPhone 16 Próval és az iPhone 16 Pro Max-szel.

Bár az új iPhone-ok hivatalos leleplezésére még körülbelül fél évet kell várnunk, mostanság egyre több pletyka röppen fel velük kapcsolatban. A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max a konzervatív szürke (Natural Titanium) és fehér (White Titanium) színváltozatok mellett előreláthatólag Space Black, illetve Rose kivitelben is kapható lesz. 

A Space Black verzió állítólag nagyon hasonlít majd az iPhone 14 Pro hasonló nevű kiviteléhez és a Black Titaniumot váltja majd a kínálatban, a Blue Titanium pedig távozik a termékskálából. Nemrégiben olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint az idei új Pro modellek többek közt Desert Titanium, illetve Titanium Gray színekben is kaphatók lesznek, ez a két fantázianév vélhetően a Rose és a Gray kiviteleket takarja. 

Az 500 ezer forinton nyitó iPhone 15 Pro, illetve a 600 ezer forintos alapárú iPhone 15 Pro Max jelenleg natúr titán, kék titán, fehér titán, illetve fekete titán színváltozatokban kapható. A 400 ezer forinttól induló iPhone 15 és a 450 ezer forintos indulóárú iPhone 15 Plus kék, rózsaszín, sárga, zöld és fekete színekben érhető el. 

A minimum 350 ezer forint ellenében hazavihető iPhone 14 és a 400 ezer forintos alapárú iPhone 14 Plus esetében a következő színek választhatók: kék, lila, sárga, éjfekete, csillagfény és vörös. A 300 ezer forintos iPhone 13-at kék, rózsaszín, éjfekete, csillagfény, zöld és vörös színekben gyártják, a 220 ezer forinton nyitó iPhone SE pedig éjfekete, csillagfény és vörös változatokban készül. 

Pletykák szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max a jelenleginél akár kétszer nagyobb kapacitású flashmemóriával is kapható lesz. Magyarul ez azt jelenti, hogy míg az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max abszolút csúcsmodelljeiben "csak" 1 TB, addig az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max topváltozataiban már 2 TB belsőmemória lesz. 

A jelenleg kapható Prók alaphelyzetben 128 GB-osak, ezenkívül pedig 256 GB-os, 512 GB-os és a már említett 1 TB-os kivitelben is elérhetők, a nagyobb kijelzős és fejlettebb kamerás, illetve drágább Pro Maxek pedig 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os változatokban kaphatók.

Egyelőre nem tudni, hogy a 2 TB-os verziók megjelenése esetleg magával hozza-e a jelenlegi legkisebb memóriás alapmodellek megszüntetését. A 256 GB-os Pro Max jó eséllyel megmarad a kínálatban, viszont a 128 GB-os Pro jövője egyelőre még homályos. 

A RAM 8 GB-os kapacitása várhatóan nem növekszik idén, a minden korábbinál nagyobb sebességre pedig az Apple A18 Pro chipset jelent majd garanciát. Az üzemidő várhatóan növekedni fog, egyrészt a szerényebb fogyasztású hardvernek, másrészt a megnövelt méretű akkumulátornak köszönhetően.  

Az iPhone 16 Próban várhatóan már egy 6,3 colos képátlójú, vékonyított kávás érintőkijelző váltja az iPhone 15 Pro 6,1 colos képernyőjét, az iPhone 16 Pro Max esetében pedig 6,7 colról 6,9 colra növekszik a képátló. Újdonság a Micro Lens Array (MLA) technológiájú OLED panel, mely a várakozások szerint még nagyobb fényerővel és nagyobb betekintési szögekkel támad.  

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése