6 dolog, amit már most tudni lehet az iPhone 17-ről

Almás Pletykák   |   2024.02.28 - 20:14   |   Írta: Hidasi Ákos   |   10071
28. feb 6 dolog, amit már most tudni lehet az iPhone 17-ről

még az iPhone 16-ot sem adták ki, ezek máris biztosnak tűnnek

Az Apple iPhone-fejlesztési ütemterve több évre előre el van készítve, és a vállalat folyamatosan több egymást követő iPhone-modell fejlesztésén dolgozik együtt a beszállítóival - egyidejűleg. Éppen ezért néha már jóval a megjelenés előtt kiszivárognak pletykák a jövőben megjelenő termékekben megtalálható funkciókról. Nincs ez másképp az iPhone 17 szériával sem, és már most van némi elképzelésünk arról, hogy mit várhatunk majd az Apple 2025-ös okostelefon-családjától.

Ha azt tervezed, hogy kihagyod az idei iPhone 16-ot, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy, hogy mit várhatsz majd az ezt követő szériától, akkor íme hat olyan pletykált funkció, amelyek várhatóan időben érkeznek majd ahhoz, hogy az iPhone 17 szériát már ezekkel együtt adják ki. Az iPhone 17 egyébként valószínűleg valamikor 2025 szeptemberében jelenik majd meg.

 

Kijelző alatti Face ID

iPhone 17 Pro és iPhone 17 Pro Max

Az iPhone 17 Pro várhatóan az első olyan iPhone lesz, amely a kijelző alatti Face ID technológiával rendelkezik majd. A kijelző alatti Face ID technológia egyetlen külső jele valószínűleg az előlapi kamera kör alakú kivágásának hiánya lesz. Valószínűleg az iPhone 16 Pro lesz ugyanis az Apple utolsó prémium modellje, amely egy jól ismert kis kör alakú kivágást tartalmaz az előlapi kamera számára. Az Apple ezután várhatóan a 2027-es "Pro" iPhone modellekben mutatja majd be a kijelző alatti kamerákat a valódi "all-screen", azaz teljes-kijelzős megjelenés érdekében.

 

Nagyobb készülékek

iPhone 17 és iPhone 17 Plus

Az idei iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max a pletykák szerint nagyobb kijelzőméretet kap, 6,12 és 6,69 hüvelykről 6,27 és 6,86 hüvelykre nő majd a képátlójuk. Az iPhone 17 és az iPhone 17 Plus esetében pedig 2025-ben várható, hogy az Apple nagyobb 6,27- és 6,86 hüvelykes kijelzőméreteit a két standard iPhone modellnél is bevezetik. Ennek eredményeképpen várhatóan a teljes iPhone 17 termékcsalád magasabb, 19,6:9-es képarányt fog használni, ami arra utal, hogy a készülékek nem szélesebbek, hanem valamivel magasabbak lesznek. Érdekes ez a fajta elmozdulás a szokványos képarányoktól. Ez a trend egyébként már ma is látható, egyre több gyártó indul el a telefonok képernyőjének hosszúkásabbá alakításának irányába és hogy őszinte legyek számomra ez egy kevésbé szívesen látott irányzat. Az azonban vitathatatlan tény, hogy ha valamelyik vállalat jól ki tudja akár ezt a specifikációt is használni, az az Apple.

 

120 Hz-es ProMotion (Always-on Display)

iPhone 17 és iPhone 17 Plus

Az Apple a ProMotiont 2025-ben kívánja kiterjeszteni a standard modelljeire, így azok szükség esetén 120 Hz-es frissítési frekvenciára tudnak felpörögni a simább görgetés és a videótartalmak szebb megjelenítése érdekében. A ProMotion lehetővé tenné azt is, hogy az iPhone 17 és az iPhone 17 Plus kijelzője akár 1 Hz-es, energiatakarékosabb frissítési frekvenciára álljon le, így lehetővé téve az “always on”, azaz mindig bekapcsolt kijelzőt, amely akkor is képes megjeleníteni a Lock Screen óráját, widgetjeit, értesítéseit és háttérképét, amikor a készülék le van zárva, mindezt a telefon merülésének jelentős felgyorsítása nélkül.

 

Az Apple által tervezett Wi-Fi 7 chip

iPhone 17 Pro és iPhone 17 Pro Max

Az Apple 2025-ös prémium modelljei várhatóan először kapnak Apple által tervezett Wi-Fi 7 chipet. A Wi-Fi 7 támogatás lehetővé tenné a "Pro" modellek számára, hogy egy támogatott routerrel egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávban, ami gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezne. A Wi-Fi chip azt is lehetővé tenné az Apple számára, hogy tovább csökkentse a külső beszállítóktól, például a Broadcomtól való függését, amely jelenleg egy kombinált Wi-Fi és Bluetooth chipet szállít az Apple-nek az iPhone-okhoz.

 

48MP-es telefotó objektív

iPhone 17 Pro Max

Az Apple legnagyobb prémium készülékének továbbfejlesztett 48 megapixeles teleobjektívje várhatóan a 2024. február 2-án megjelenő Apple Vision Pro fejhallgatóval való használatra lesz optimalizálva. (A jelenlegi iPhone 15 Pro modellek 48 megapixeles fő, 12 megapixeles ultra széles és 12 megapixeles teleobjektívvel rendelkeznek.) Ezzel a 2025-ös "Pro Max" lenne az első olyan iPhone, amelynek hátsó kamerarendszere teljes egészében 48 megapixeles lencsékből áll, így még több fényképészeti részlet megörökítésére lenne képes.

 

24 megapixeles szelfi kamera

Minden iPhone 17 modell

Az iPhone 17 termékcsalád egy pletyka szerint 24 megapixeles előlapi kamerával fog rendelkezni, emellett pedig egy hatelemes lencsével. Az iPhone 14 és 15 modellek 12 megapixeles előlapi kamerát tartalmaznak öt műanyag lencsetaggal, és az idei iPhone 16-os modellcsalád várhatóan ugyanezzel a hardverrel fog rendelkezni. Az iPhone 17 24 megapixelesre növelt felbontása lehetővé teszi, hogy a fényképek még kivágás vagy nagyítás esetén is megőrizzék minőségüket, a nagyobb pixelszám pedig finomabb részleteket rögzít. A hatelemű objektívre való frissítésnek pedig szintén javítania kell a képminőséget.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése