Csak még egy dolog... 2. rész

AlmaBlogger   |   2024.02.28 - 15:11   |   Írta: Hidasi Ákos   |   3143
28. feb Csak még egy dolog... 2. rész

A legzseniálisabb Apple termékbejelentések

iPod! iMac! iPhone! iPad! - és néhány olyan dolog, ami nem i-vel kezdődik! - Az Apple színpadi bemutatói mindig is nagyszerűek voltak

Mielőtt még mindannyian eluntuk volna azt a tényt, hogy az Apple okostelefonjairól szóló pletykákat rendszeresen és könyörtelenül előre kiszivárogtatják és megjelentetik, az Apple rendezvényei tele voltak valódi meglepetésekkel. És még az elmúlt években is az Apple gondoskodott a furcsa sokkról, akár úgy, hogy valahogyan titokban tartotta a dolgokat, akár úgy, hogy a spekulációkon túlmutatóan lépett fel. Íme a legjobb Apple-leleplezések, amiket a cég tett a múltban.

Átfésültük az Apple történetét, hogy megtaláljuk a kedvenc Apple-központú meghökkentő, show-szerű pillanatainkat, és azt a mondatot, amelytől egykor minden Apple-rajongó hátán végigfutott a hideg: "CSak még egy dolog..."

Ez a cikkünk egy kétrészes cikksorozat második része. Ha még nem tetted, akkor azt tanácsoljuk, hogy az első rész elolvasásával kezdj, amit ide kattintva tudsz megtenni.

 

iPhone (2007)

Mindannyian tudtuk, hogy lesz Apple-telefon, de Jobs a 2007-es Macworldön félrevezette a közönséget azzal, hogy az Apple három forradalmi terméket mutat be: egy szélesebb kijelzőjű iPodot érintésvezérléssel, egy forradalmi mobiltelefont és egy áttörést jelentő internetes kommunikációs eszközt. "Értik ezt?" - kérdezte Jobs lelkes tapsvihar közepette. "Ez nem három különálló eszköz. Ez egy készülék. És mi iPhone-nak hívjuk".

 

MacBook Air (2008)

Miután egy kis időt töltött azzal, hogy leszámolt a konkurenciával, amiért az túl sok kompromisszumot vállalt az ultrahordozható számítógépek terén, Steve Jobs megjegyezte, hogy az Apple új MacBook Airje "egy olyan borítékba illeszkedik, amilyet mindannyian láttunk már az irodában elfekvőben". Aztán kihúzta az új számítógépet az egyikből. Az emberek sejtették, hogy az Apple új notebook-ot készít, de azt nem, hogy milyen őrülten vékony lesz. Az iPhone-on kívül a legjobb Apple-leleplezés. Az biztos.

 

FaceTime (2010)

Nem az Apple volt az első cég, amely videohívásokat kínált, de a FaceTime a bemutatóján lenyűgözte és meglepte a közönséget a beállítások nélküli eleganciájával és egyszerűségével. A legnagyobb meglepetés azonban valószínűleg az volt, hogy az Apple kijelentette, a FaceTime "nyitott" lesz. Ez sajnos soha nem valósult meg, de a "nyílt" ötletet eltették a jövőre nézve.

 

iPad (2010)

Annak ellenére, hogy egy bizonyos technológiai oldal mindent megtett a meglepetés elrontásáért, kevesen látták a bejelentés előtt az iPadet. Az emberek csak annyit tudtak, hogy valószínűleg úgy néz ki, mint egy hatalmas iPhone. Valójában tényleg úgy nézett ki, mint egy hatalmas iPhone, és nagyjából úgy is működött. A nagyobb kijelzővel párosuló intuitív kezelőfelület azonban mindenkinek a számítástechnika jövőjét vetítette előre.

 

Mac Pro (2013)

2013-ra a Mac Pro a folyamatos csalódás szinonimájává vált, és a korabeli pletykák szerint elképzelhető volt, hogy az Apple talán teljesen megöli a termékcsaládot, mígnem a vállalat szokatlan módon megerősítette, hogy valami "egészen mást" tervez. Az eredmény érdekes volt, de mindenképpen nagyon más, mint a korábbiak.

"A fenéket nem tudunk többé innoválni" - kiáltott fel Phil Schiller SVP, mielőtt megjegyezte volna, hogy az új Mac Pro semmihez sem hasonlít, amit az Apple valaha is készített. Ez volt a legmodernebb, de furcsán apró - szinte a Cube-szerű kétségtelen bizonyíték arra, hogy az Apple még mindig képes meglepetést okozni.

Persze a Mac Pro ma már egy kicsit másképp néz ki, és van Mac Studio is.

 

Az U2 invázió (2014)

Nem minden meglepetés örvendetes. 2014-ben az Apple elkövette azt a hibát, hogy a U2 Songs of Innocence című dalát minden iTunes könyvtárba behegesztette, akár akartad, akár nem. Még néhány U2-rajongó is, aki talán örült volna, megdöbbent, amikor más vásárlások közé fészkelte be magát ez a dal. Sokan azon tűnődtek, hogy vajon meghekkelték-e őket; mi úgy gondoltuk, hogy ez a spamhez hasonlít. Az Apple később biztosított egy eszközt, amellyel az albumot teljesen eltávolíthatod az iTunes-fiókodból, bár sajnos a nagyvilágból nem.

 

ResearchKit (2015)

Nem minden meglepetés a csillogó kütyükről szól. Valójában az Apple azt állítja, hogy elsődleges célja mindig is az emberiség és a technológia találkozása volt. A 2015 márciusi keynote-ján ez egy új keretrendszeren, a ResearchKit-en keresztül mutatkozott meg. Ez meglepetést meglepetésre halmozott: Az Apple belépése az orvosi kutatásba; a rendszer hatóköre és a sebesség, amellyel potenciálisan világszerte segíthet az embereknek; az, ahogyan a szoftver és az iPhone rögzítheti a finom részleteket a releváns betegbevitellel és az orvosi adatokkal kapcsolatban; és a ResearchKit nyílt forráskódúvá tétele. (Ezúttal nincs FaceTime-stílusú pálfordulás!). Összességében meglepő volt ez a döntés, de örömmel fogadta a nagyközönség.

Reméljük, tetszett az Apple legjobb leleplezéseiről szóló kalauzunk.

forrás: Stuff

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése