A 3 legjobb Apple találmány az iPhone óta

AlmaBlogger   |   2024.02.26 - 17:56   |   Írta: Hidasi Ákos   |   18805
26. feb A 3 legjobb Apple találmány az iPhone óta

Magasra tette magának anno a lecet az almás cég - vajon meg tudta ugrani?

Fennállásának első 20 évében az Apple "a Macintosh vállalatként" volt számontartva.

Az ezredforduló környékén az Apple az iTunes és az Apple iPod névre keresztelt MP3 lejátszójának köszönhetően gyorsan "az iPod vállalat" lett.

Nem is olyan sok évvel később pedig az Apple bemutatta az első okostelefonját a világnak, amivel újraértelmezte az okostelefonok iparágát - a cég pedig azóta is "az iPhone vállalatként” szerepel mindenki fejében.

Az elmúlt néhány évben azonban az Apple jónéhány hihetetlen innovációt adott ki; talán eljön majd az az idő is, amikor az Apple mindenekelőtt ezekről lesz ismert. Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra.

Ez az Apple három legjobb találmánya az iPhone óta:

 

Apple Watch

 

 

Az Apple Watch egy olyan ritka találmány, amely valóban indokolja a testünkön elfoglalt területet. Kevés hordható eszközt tartok indokoltnak, a legtöbb gyártó termékei egyszerűen nem érik meg a vesződést a véleményem szerint. Ennek tudatában érdekes, hogy erre a listára többnyire olyan termékek kerültek, amelyek mellett lehetne érvelni, hogy mindannyian viselhető terméknek számítanak. De ne szaradjunk egyelőre ennyire előre.

Az Apple Watch az Apple első viselhető eszköze volt. Sok mindent tud, amit a telefonod is - értesítéseket mutat, lehetővé teszi a hívások és SMS-ek megválaszolását stb. -, de sok olyan dolgot is tud, ami igazán egyedülálló.

Az Apple Watch az egyik legjobb módja annak, hogy megismerd az egészségügyi szokásaidat, és javítsd azokat. Egész nap nyomon követi a mozgásodat - és különbséget tud tenni a mindennapi mozgás és a valódi sportszerű testmozgás között, így nem tudod becsapni a rendszert -, és visszajelzést ad, hogy segítsen teljesíteni az aktivitási célokat az egészséged megőrzése érdekében. Még arra is képes emlékeztetni, hogy légzőgyakorlatokat végezz, ami segít, ha stresszesnek érzed magad.

Az Apple Watch számos funkciója miatt miatt nagyszerű eszköznek számít. Változatos felhasználási formái közül néhánat kihasználva például távirányítóként használhatod zenehallgatáshoz vagy a tévédhez, vagy akár arra is használhatod, hogy a csuklóddal fizess egyes árucikkekért. Azonban bár tény, hogy az Apple Watch kiváló okosóra, egészségmegőrző eszközként talán még jobban funkcionál. Nincs jobb módja annak, hogy valós idejű visszajelzést kapj a szívedről, a stresszről és az aktivitási szintedről a mindennapokban Ez pedig egy olyan mérőszám, ami előnyös azoknak is, akik sokat edzenek, de azoknak is, akik nem végeznek elég rendszeres testmozgást. Az Apple Watch nehezen tagadható, hogy az egyik (ha nem az egyetlen) legjobb okosóra a piacon.

 

AirPods

 

 

Az Apple 2016-ban debütált az AirPods-szal - és ezzel az Apple egy teljesen új termékkategóriát hozott létre, ahol más gyártók évekig küszködtek, hogy felzárkózzanak.

2024-ben még mindig vitatható, hogy létezik-e olyan jó vagy felhasználóbarát vezeték nélküli fülhallgató, mint az AirPods, annak ellenére, hogy számos másolat és hasonló termék létezik. Hogy őszinte legyek, minden más hasonló készülék egyszerűen csak egy "AirPods alternatíva", de tényleg nehezen találni megfelelő helyettesítőt rá.

Az AirPods egyszerűen és simán működik. Nincsenek gombok vagy fizikai kezelőszervek; csak kiveszed őket a tokjukból, a füledbe teszed, és megnyomod a lejátszás gombot a zenéhez. A fülhallgatók pedig azonnal szinkronizálódnak a készülékeddel.

 

Vision Pro

 

 

Apple Vision Pro Az Apple Vision Pro az Apple kiterjesztett és virtuális valóság headsetje, egy olyan eszköz, amely már több mint egy évtizede fejlesztés alatt áll. Az eszközt a júniusi WWDC 2023 alkalmával mutatták be. A piacra dobást 2024 elejére tűzték ki és idén februárban meg is történt a termék kiadása az USA-ban.

Bár az Apple Vision Pro egyértelműen headset, az Apple nem használja ezt a szót, amikor utalást tesz rá. Ehelyett az Apple térbeli számítógépnek nevezi, mivel képes a digitális tartalmakat a fizikai világgal összemosni.

Az Apple Vision Pro egy kevert valóságot megjelenítő headset, amely a körülöttünk lévő világra ráhelyezett kiterjesztett valóság tartalmakat, valamint magával ragadó, teljesen virtuális tartalmakat jelenít meg, de érdemes megjegyezni, hogy a headset nem átlátszó. Minden, amit látsz, digitális. A kiterjesztett valóság tartalmakhoz, amelyek nem tüntetik el a környezetedet, az Apple olyan kamerákat használ, amelyek feltérképezik, mi van előtted, és ezt virtuális elemekkel kiegészített digitális képpé alakítják.

A virtuális valóság élményéhez az Apple kikapcsolja ezeket a kamerákat, és úgy tud tenni, mintha teljesen elszigetelődnél a körülötted zajló eseményektől, így kizárólag arra koncentrálhatsz, ami a headset képernyőin jelenik meg. Ez a váltás a "valóságos" és a "magával ragadó" között az eszközön található Digital Crown segítségével vezérelhető.

Az Apple Vision Pro kialakítása nem különbözik egy síszemüvegtől, az előlapja egyetlen darab laminált üvegből készült, amely egy alumíniumötvözetből készült keretbe olvad bele. A puha, illeszkedő fényzáró mágnesesen csatlakozik a kerethez, és az arcodhoz igazodik, hogy kizárja a fényt.

Ez az a termék, amiről jelenleg a legtöbbet lehet hallani az Apple-el kapcsolatban. Talán ha valaminek, akkor ennek a terméknek van a legnagyobb esélye átformálni a vállalat jövőbeni megítélését.

Forrás: Business Insider

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése